DOZA LUKSUZA I GLAMURA U PROSTORU

INTERIJER ZA ČISTU PETICU: Bezvremenski štih profinjenog obiteljskog doma

 Alyssa Rosenheck
Jednostanost i suvremeni dizajn bile su ključne odrednice prilikom osmišljavanja ovog luksuznog prostora, a kako izgleda pogledajte u nastavku...

Predivne nijanse nježno sive, bež i bijele boje, u dobitnoj kombinaciji s originalnim detaljima i prirodnim materijalima, ovom su obiteljskom domu dali prijekopotrebnu dozu neodoljivosti i bezvremenosti. Uređenje ovog životnog prostora potpisuje dizajner interijera James Saavedra iz američkog Saavedra studija, a za portal My Domaine podijelio je dojmove o ovoj fenomenalnoj tranformaciji.

- Cilj renoviranja prvenstveno je bio postignuti onaj željeni osjećaj bijega od užurbane svakodnevice i glasnoće, s obzirom na to da se kuća nalazi gotovo u samom središtu grada. Isto tako, nastojali smo vizualno spojiti unutarnji prostor s vanjskom oazom, zadržavajući pritom osjećaj luksuza s vrlo prilagođenom estetikom - rekao je dizajner za My Domaine.

To je posebno vidljivo u dnevnom boravku u kojem prevladavaju svijetle nijanse i velika količina dnevne, prirodne svjetlosti.

Dizajneri su se 'poigrali' kvadraturom u prostoru i tako osmislili kako iskoristiti svaki centimetar. Kao rješenje takve ideje, ispod stepenica 'sakrivena' je glavna spavaća soba. Naime, ulazna vrata u spavaću sobu skrivena su unutar zidnih obloga stubišta i otvaraju se pritiskom na gum. Saavedra je strateški koristio tonalni, teksturni namještaj kako bi interijeu pružio mirnu, pomalo muževnu estetiku.

Moderno uređenje nastavlja se i u kupaonici za koju su dizajneri izabrali sjajne zidove od mramornih ploča, parni tuš s aromaterapijom, grijan mramorni pod, grijani stalak za ručnike, pa čak i grijano ogledalo.

Ne smijemo zanemariti i glavnu kadu koja samo potvrđuje da ovaj stambeni prostor ima apsolutno sve pogodnosti luksuzne hotelske kupaonice.

Na katu se nalazi još jedan dnevni boravak koji, za razliku od onog u prizemlju, nije baziran na bijeloj podlozi. Upravo suprotno, ova je prostorija 'ispunjena' podebljanim uzorkom, bojama i umjetničkim detaljima koji privlače pažnju, kako vlasnika, tako i gostiju.

Kako bi smanjio vizualni nered i maksimalno povećao prostor, Saavedra je dizajnirao prilagođeni kamin s ugrađenim šankom - značajku koja se posebno ističe u sobi. Ostale stavke u ovom dnevnom boravku uključuju stol inspiriran Tetrisom sa starinskim umetcima ogledala, presjek u obliku slova L te pozlaćeni stolić za piće.

Kako bi iskoristio što više prirodne svjetlosti, dizajner je oslikao zidove kuhinje i ormare u istoj nijansi. Upravo je to bio odličan način omekšavanja sobe koja je u nešto tamnijim nijansama. Uz svaki detalj pažljivo razmotren, dovršeni dom uistinu jest luksuzni moderni san.

Izvor: My Domaine.com

Foto: Alyssa Rosenheck

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:24