PREDIVNA TRANSFORMACIJA

Izvrsna adaptacija obiteljske kuće u suvremenom stilu

 Jennifer Hughes
Danas vas vodimo u nedavno obnovljenu kuću iz 1960-ih godina čija nas je renovacija potpuno oduševila...

Smješten u mirnom predgrađu Washingtona, Stephenson House zanimljiv je projekt koji su osmislili Assembledge i Fowlkes Studio, a koji je kao ideja uključivao obnovu modernističke kuće iz 1962. godine. Izvorni dom tradicionalnog oblika u većini je detalja zadržan, a uz dodatak neutralnih boja i suvremenih detalja još se uvijek savršeno uklapa među kolonijalne kuće u susjedstvu.

Kuća se prostire na 400-tinjak kvadrata na tri kata, a glavni životni prostor smješten je na srednjoj razini ovog, sada luksuznog obiteljskog doma. Na katu se nalazi glavna spavaća soba i dvije dodatne spavaće sobe, dok su se u prizemlju nekretnine smjestile obiteljska soba i kućna teretana.

Vanjska strana kuće obložena je pločama od mahagonija, obojenom opekom u boji ugljena i staklom, a svi ovi elementi zajedno izgledaju bezvremenski i suvremeno.

Glavni se kat proteže do uzdignutog popločanog dijela s trijemom. Unutrašnjost kuće ima otvoreni tlocrt koji se doima znatno većim u odnosu na vanjski prostor te velike prozore koji dopuštaju ulaz u interijer prirodnom svjetlu.

Interijer je uređen u kombinaciji minimalističkog i suvremenog stila, a savršeno pristaje vlasnicima koji su upravo ovo željeli prije renovacije. Naime, dizajneri su se u potpunosti fokusirali na upotrebu prirodnih materijala i tekstura u prostoru, a kao što i sami možete vidjeti, drvo je materijal koji apsolutno prevladava.

Sve fotografije renovirane kuće možete pogledati u galeriji.

Izvor: design milk.com

Foto: Jennifer Hughes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:23