mali stan, velike ideje

Izvrsna rješenja u stanu od svega 36 kvadrata

 

Stan od svega 36 četvornih metara dostupnog prostora koji se nalazi na fotografijama dizajnirao je ruski studio Geometrium imajući na umu potrebu da se maksimalno iskoristi sav prostor bez zatvaranja prostora suvišnim namještajem. Mali hodnik uz sam ulaz istaknut je drvenim letvicama od kojih je izrađena uska pregrada i koje se nastavljaju na stropu, a pomoću zrcala dodatno se vizualno povećava prostor. Letvicama je hodnik odvojen od ostatka prostora, a budući da se ne radi o punom drvu, tijekom dana u hodnik dopire prirodna svjetlost.

Kuhinja je s blagovaonicom jedinstven prostor predviđen za druženje. Klasična bjelina kuhinje s bijelim ormarićima razbijena je elementom reljefne kuhinjske pozadine izrađene od raznobojnih pločica s različitim teksturama i dubinom. Bijeli okrugli stol u blagovaonici natkriven je velikom crnom visilicom, a uz prozor se nalazi i udobna klupa za sjedenje i odmaranje koja može služiti i kao posebno osvijetljen kutak za čitanje.

Organizirati mali prostor na zanimljiv način nije uvijek lako pa se zato ovaj projekt posebno ističe odizanjem dnevne sobe na strukturu u obliku platforme u koju se može pospremiti bračni krevet za spavanje. Tako se u tren oka prostor može pretvoriti iz dnevne sobe prepune prostora za sjedenje i druženje u udobnu spavaću sobu. Osim klasičnog kauča u prostoru dnevne sobe može se sjediti i u velikim vrećama različitih boja koje se s lakoćom mogu premještati po prostoru. Tamnosivi zid na koji se naslanja kauč idealna je podloga za šarene detalje. Cijeli jedan zid u sobi zauzima bijeli ugradbeni ormar s ugrađenim bio-kaminom koji stvara toplu atmosferu.

Balkon je zatvoren i iskorišten kao mali prostor za odmaranje i minijaturna radna soba. Sunčana žuta boja polica i radnog stola unose vedrinu u neutralni prostor.

Kupaonica je zanimljiva zbog šarenog uzorka pločica iskorištenog kako bi se stvorio kontrast u prostoru tuša u odnosu na ostatak kupaonice obojene vodootpornom sivom bojom. Higijenske potrepštine i ručnici mogu se odložiti u drvenim ugradbenim policama smještenima uz staklena vrata tuša. Još jedna posebnost kupaonice kameni je umivaonik koji se izvrsno uklapa u cjelokupno uređenje kupaonice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:01