UREĐENJE INTERIJERA

Izvrstan trosobni stan

 

Nepogrešiva kombinacija bijele, crne i boje drva već se pokazala kao temelj brojnih izvrsno uređenih prostora, a projekt uređenja s fotografija još je jedan dokaz moći ovog klasičnog trojca. Popularni otvoreni raspored koji obuhvaća kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak ovdje je postavljen u uzak prostor koji prirodno teče i neometano prelazi iz jedne zone u drugu. U dnu prostorije smještena je kuhinja u obliku slova L čiji je kraći kraj smješten uz prozor koji omogućuje puno prirodnog svjetla.

Donji elementi bijele su boje dok su gornji crni. Odlično uređenje kuhinje upotpunjuje iznenađujuća smeđa kuhinjska pozadina. Na kraju se nalaze otvorene crne police s drvenim kutijama izvedenima od istog materijala kao i pozadina u kuhinji, čime se sve vizualno povezuje u smislenu cjelinu. Blagovaonicu u prostoriji zapravo čini drveni stol s crnom metalnom strukturom smješten kraćom stranom uza zid, okružen bijelim stolcima i natkriven upečatljivim bijelim svjetiljkama. Suprotni zid kuhinje prekriven je ugradbenim bijelim ormarima u kojima se nalaze i dvije pećnice.


Dnevni boravak nalazi se u nastavku prostorije i namješten je svijetlim kaučem, tepihom s crno-bijelim uzorkom, malim stolićem za kavu koji se proteže na kauč te visećim elementom od tamnog drva. Posebno je zanimljiv ugao zone koji stvara ugradbeni kuhinjski ormar jer je taj kut prekriven biljkama i predstavlja dobrodošlu dozu zelenila i prirode u prostoriji.



Glavna spavaća soba prostor je za rad, spavanje i odmor. U njoj se osim udobnog kreveta nalazi i radni stol s računalom, kao i udoban kutak za čitanje smješten uz veliki prozor. Kombinacija bijele boje i svijetlog drva obilježava prostoriju, s posebno istaknutim zaglavljem kreveta u obliku velike plohe prekrivene drvom.


Druga spavaća soba razlikuje se po uporabi tamnijeg drveta i oblikovanju zaglavlja koje se umjesto u visinu proteže u širinu. Mali stol smješten je tik uz krevet i služi za uljepšavanje. I ovdje se uz prozor nalazi dodatni prostor za sjedenje i čitanje.

Foto: JB Interior Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:31