Jako cool mini stan

Evo kako funkcionalno urediti stan od 28 kvadrata!

Ovaj maleni stan nalazi se u središtu Madrida i prepun je pametnih rješenja za koja je zaslužan arhitektonski biro Beriot Bernardini. Smješten je u bivšem poslovnom prostoru i veličine je 28 četvornih metara sa stropom od 3,66 metara. Kako je riječ o zaista malenom prostoru, ali s lijepom visinom, arhitekti su bili domišljati i u interijer umetnuli multifunkcionalnu strukturu na dva kata u kojoj se prostor za spavanje i pohranu stvari nalazi u ‘potkrovlju’, a kupaonica i mini kuhinja u donjem dijelu stana. Osim toga, cijela struktura je okrenuta prema prozorima, što u konačnici vlasnici osigurava dovoljno zraka, svjetla, ali i iluziju većeg prostora. Još jedan dobar detalj je i stubište na kotačima koje kada se pomakne otkriva dodatni prostor za odlaganje stvari.

U ovom je interijeru namještaj korišten kako bi se stvorili diskretni prostori kao što su krevet i garderoba u ‘potkrovlju’. Ovakav koncept uređenja interijera odlično funkcionira u stanovima s visokim stropom u kojima vertikalni volumen može biti iskorišten za manje funkcionalne potrebe vlasnika. Pogledajte!

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:05