SOBA ZA DJEVOJČICU

Janina soba, mjesto za izražavanje i poticanje kreativnosti

Pogledajte kako je mama Sunčana uredila Janinu sobicu!

Prijavite se na D&D GRAND PRIX 2019. natječaj već DANAS! Pošaljite nam fotografije sobica vaših mališana i osvojite vrijedne nagrade!

Mama Sunčana Jozić Lučić, inače vlasnica tvrtke Gugabaga iz Samobora, specijalizirane za izradu i prodaju unikatnih dječjih stvari, kaže kako dobra dječja soba za nju prvenstveno mora biti maštovita

Ako netko zna što je lijepo, to je mama Sunčana Jozić Lučić iz Samobora koja ima dvije djevojčice, osmogodišnju Mašu i šestogodišnju Janu. Sunčana je vlasnica domaće tvrtke Gugabaga čiji tim izrađuje i prodaje unikatne dječje stvari pa joj je zbog same prirode posla urediti sobu svoje mlađe kćeri Jane bio posebno drag zadatak.

- Soba se mijenjala od njene kinderbet faze do danas gotovo na godišnjoj bazi. Uglavnom su to bile promjene u bojama, detaljima na zidovima i, naravno, vrstama igračaka. Volim svako malo izokrenuti raspored kako bismo vidjeli koji nam najbolje funkcionira, a i kako bih unijela malo dinamike - kaže mama Sunčana i dodaje kako u ovoj sobi trenutačno prevladavaju topla siva i puderasto roza boja, u kombinaciji s bijelom koja je otvara i, naravno, drvom jer je cijela kuća ipak drvena.

- Osnovni namještaj je Ikein koja pruža najbolji omjer dizajna, kvalitete i cijene. Budući da sam i sama dizajnirala novi brend Gugabaga home dodataka za uređenje dječjih soba te prvu kolekciju Cloud (Fairytulle.com), soba nam je poslužila kao savršen showroom.

Opremili smo je luksuznim tepihom od čiste novozelandske vune u obliku oblaka, savršenim za bose nožice. Zajedno s njim u kolekciji dolazi i golemi meki podni jastuk također u obliku oblaka, presvučen navlakom od mekog pliša i s dodatkom malog jastuka u obliku zvijezde. U kolekciji dolazi i meka košara s kožnim ručkama koja je idealna za pohranjivanje igračaka ili svih onih sitnica s kojima ne znate kuda biste.

Za igračke, pogotovo legiće, najveće neprijatelje bosih nogu, preporučam mnogo košara i pretinaca u koje će se sve te stvari brzo moći pospremiti

Kako je cijela kolekcija zamišljena da se uklopi i u 'odrasle' interijere ljubitelja mekih i jednostavnih linija, podni jastuk često završi i u dnevnom boravku, pa se tada za njega borimo i mi i kućni ljubimci. Posebno sam ponosna na detalje koje sam sama izradila, a najnoviji je lampica s oblačićima - otkriva i naglašava kako je najveća posebnost sobe veliki francuski prozor i pogled koji traži da odlutaš u mislima.

- OK, možda ne da odmah odluta, nego tek za koju godinu - smije se Sunčana koju smo kao profesionalnog esteta upitali i što je za nju školski lijepa soba.

Za mene dječja soba svakako mora biti lijepa i dobro osmišljena i dizajnirana kako bi bila plodno tlo za promišljanje i maštanje te pratila malog čovjeka u odrastanju. Sterilna i nefunkcionalna okolina baš ne potiče kreativnost i razvoj, pogotovo djece. Opće je poznato da boje utječu na raspoloženje pa i njih treba dobro uskladiti. Svjesna sam da uredniji te prostor sa što manje detalja doprinosi boljoj koncentraciji i kreativnosti, no smatram da djeca moraju dati svoj pečat prostoru u kojem borave.

Janina soba je friško sređena pa je zato još sve čisto, uredno i na svom mjestu, ali vrlo brzo se po zidovima pojave crtarije flomićima, naljepnice na namještaju, i to nije nešto zbog čega se ljutim. Štoviše, uvijek im oslobodim barem jedan dio prostora na kojem će moći izražavati kreativnost do mile volje. Uostalom, to vam može biti i izgovor za redizajn: već samo promjena boje zidova i nekoliko novih detalja naprave veliku razliku.

Za bezbolno pospremanje igračaka, a pogotovo legića, najvećih neprijatelja bosih nogu, toplo preporučam puno pretinaca i velike košare u koje će se igračke nabrzaka moći složiti, a neće zauzeti puno mjesta niti narušiti estetski dojam sobice. I na kraju, ali po važnosti na prvome mjestu, morate uslišiti i dječje želje. Njima je to njihov dom u malom, ne smijemo to zaboraviti - ističe Sunčana Jozić Lučić.

Više: www.gugabaga-home.com

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:00