COOL MJESTO

Josipa beauty&pro salon na zagrebačkim Vrbanima

Fenomenalan spoj toplog i hladnog u samo 33 kvadrata

Salon za uljepšavanje mora biti prostor u kojem se želiš što dulje zadržati i vratiti što prije.



To mora biti ugodan prostor koji bojama, materijalima i uslugom opušta, odmara i pruža svojevrsni antistresni wellness trenutak u ovoj užurbanoj svakodnevici - priča nam Josipa Nenadić, vlasnica Josipa beauty&pro, novootvorenog salona za pedikuru, manikuru i depilaciju na zagrebačkim Vrbanima koji nas je osvojio svojom modernom, jednostavnom, ali u nekim segmentima i malo pomaknutom estetikom.



- Prostor ima samo 33 kvadrata. Čim sam ušla u prostor, znala sam točno što želim od njega napraviti. Inače sam zaljubljenik u sve lijepo i gušt mi je proučavati internetske stranice o uređenju interijera i eksterijera. Na takvim stranicama crpim inspiraciju, a one su mi bile i glavna vodilja kada sam kretala s ovim projektom. U svemu su mi jako pomogli i arhitektica Iva Pejić iz tvrtke Ardis, dok je građevinski dio odradila tvrtka Segam - ističe Josipa i dodaje kako u salonu dominira mnogima nespojiva kombinacija drva i industrijskog betona. Tu su još i željezo te koža.




- Mnogima je to zvučalo čudno na prvu, ali ja sam znala da će ta toplo-hladna kombinacija biti pun pogodak. Kao vodeće boje odabrala sam neutralnu sivu, zatim smeđu, bezvremenske crnu i bijelu, elegantnu bakrenu te luksuznu boju konjaka - nabraja. Opremanje salona, kaže vlasnica, teklo je u fazama. Drugim riječima, prvo je sve trebalo nacrtati na papir, a zatim dobro proučiti je li ostvarivo ono zamišljeno.




- Kako je prostor bio u roh-bau izvedbi kad sam prvi put ušla u njega, odmah smo napravili sve potrebne projekte a zatim krenuli s instalacijama struje i vode. Uslijedili su radovi konstrukcije zidova, a zatim i stropa te poda. Najviše posla je bilo oko instalacija vode i struje. Sve skupa uređenje prostora je trajalo dva mjeseca - otkriva vlasnica Josipa.






- Najdraže su mi situacije kada klijenti dođu i fotkaju selfije u salonu zbog prekrasnog ambijenta. Kao najljepše detalje izdvajaju bakrenu pipu i drvenu kvaku za vrata koje su jedinstveni ručni rad - zaključuje.

Foto: Sandra Šimunović / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:11