Stan na pet katova

Kad dva stana postanu jedan

Prostor s odličnim dizajnerskim rješenjima

Obiteljski dom smješten u gradu Tainanu u Tajvanu osvojio nas je svojom kombinacijom prirodnih materijala i upečatljivih boja koje zajedno čine predivnu cjelinu u kojoj je užitak boraviti. Dizajn ovog impresivnog prostora osmislila je tvrtka HAO Design koja je zapravo spojila dva stana u jednu cjelinu koja se prostire na čak 785 četvornih metara. U to su uključeni i zatvoreni vanjski prostori koji predstavljaju poveznicu između dvaju stanova, a budući da su se spojeni stanovi protezali na više katova, prostorije objedinjenog stana raspoređene su na njih čak pet! U cijelom stanu vlada opuštena atmosfera, koja podsjeća na interijere kuća na moru, bez suvišnih komplikacija i teških boja s opuštenim i ležernim uređenjem.


Osnovu od svijetlog drva i bijele boje zidova razvedrava uporaba zelenoplave boje koja se, primjerice, javlja na elementima u kuhinji i čini je istinski privlačnim i energičnim prostorom. Ta je boja osim u kuhinji vidljiva i u natkrivenoj terasi u obliku tkanina i nadstrešnice, kao i u spavaćim sobama u obliku detalja zaglavlja, razbacanih jastučića i slično. Drvo je jednako važan element koji se koristi u cijelom prostoru, i to ne samo na podovima nego i na zidovima. Drvom se stvara dinamičan izgled zidova spavaćih soba, a pritom se dobiva i svjež i prirodan izgled prostora.





Lijepi otvoreni prostor koji objedinjava zaista upečatljivu zelenkastu kuhinju s malom blagovaonicom i jednim od dnevnih boravaka mjesto je u kojem se cijela obitelj okuplja i druži.


U stanu se nalazi više spavaćih soba za potrebe obitelji i njihovih čestih gostiju, a zato što članovi obitelji vole organizirati druženja, u ovom se domu nalazi još jedna, malo veća blagovaonica koja može funkcionirati i kao boravak.



Kako vam se čini ovaj prostor s brojnim odličnim dizajnerskim rješenjima?




Izvor: Gravity Home
Foto: Hey!Cheese

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 11:11