INTERIJER KOJI OSVAJA

Kako elegantno uklopiti starinske komade namještaja u dom

 

Da je sve u detaljima zna i vlasnica ovog predivnog stana od 102 kvadrata. Kao što su mali prostori izazovni za uređivanje kada dođe do odabira i organiziranja namještaja, tako su i veliki interijeri izazovni kada dođe do kombiniranja detalja.

Stan koji vam danas predstavljamo nalazi se u San Franciscu, a njegova je vlasnica Jane. U ova 102 kvadratna metra smjestilo se nekoliko prostorija: dnevni boravak, spavaća soba, kupaonica, kuhinja i prostrana blagovaonica. Janein dom krije toliko detalja, da bismo ga mogli gledati i istraživati satima. Zbog toga predstavlja pravu inspiraciju za uređenje većih interijera. Jane je spojila uspomene, namještajem koji je u njenoj obitelji već generacijama i ostale detalje koji je čine sretnom u pravi dom.

Ovaj dom osvaja već na prvi pogled. Tapeta u hodniku savršena je kulisa starinskom stoliću, nekoliko zidnih slika, sukulentima i dekorativnim bočicama. Ovo je scena koju možete zamisliti na nekom od onih Instagram profila tematike uređenja interijera, zar ne?

Dnevni boravak okupan prirodnim osvjetljenjem prava je oaza za opuštanje. Plava umirujuća nijansa udobnog baršunastog kauča daje veselu notu ovom interijeru. U središtu sobe je okrugli bijeli stolić koji se savršeno uklapa u cijelu priču, a retro komoda je odlično zaokružuje. U ostatak interijera i neutralne boje napravljeno je i mjesto za omiljenog krznenog ljubimca. Jednostavan šator njegovo je udobno skrovište, a i zanimljiv dekorativni dodatak ovom interijeru.

Spavaća soba pravo je osvježenje. Tapeta koja naglašava zid iznad kreveta prava je zvijezda ove prostorije. Starinski noćni ormarići kao da su jednostavno došli s tapetom, a zajedno čine opušteni trošski ugođaj koji dodatno upotpunjuju ukrasni jastuci na krevetu. Ovako opuštajuć ugođaj baš je ono što trebamo u spavaćoj sobi, zar ne?

Međutim, omijeni kutak u ovoj spavaćoj sobi nam je ipak ova mala oaza za odmor smještena upravo pokraj prozora, na idealnom mjestu za uzeti svoju omiljenu knjigu i opustiti se. Odmah pored fotelje nalazi se ormar za robu. Budući da je postavljen ovako blizu, možda će spriječiti da ova udobna fotelja postane "ona fotelja za robu". Također, ovaj kutak ne bi bio isti bez ove velike sobne biljke.

Velika vrata iz dnevnog boravka vode u prostranu blagovaonicu čija je zvijezda veliki blagovaonski stol, savršen za sva obiteljska okupljanja. U blagovaonici se nalaze i velike otvorene police na koje je vlasnica uklopila mnogo detalja i uspomena te pokoju biljku.

Iz blagovaonice ulazimo u kuhinju. Kuhinja ima klasične bijele elemente i mali otok, ali ono što je čini predivnom je tamno plavi zid koji je u potpunosti uklonio potencijal da ova bijela kuhinja odaje "sterilan" dojam koji nije uvijek po svačijem ukusu. Zidni sat, biljke i ostali detalji daju joj onaj pravi osjećaj topline doma.

Isti jednostavan i opušten stil s kombinacijom bijele i tamno plavih zidova nastavlja se i u kupaonici. Biljka i okruglo ogledalo zanimljivog okvira odlično je zaokružilo i upotpunilo uređenje cijele kupaonice.

Foto: Esteban Cortez
Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:07