Filmski set

Kako izgleda stan jednog od glavnih likova HBO serije?

Dogodovštine omiljenih junaka televizijskih serija koje vjerno pratimo iz tjedna u tjedan nerijetko se odvijaju upravo u njihovu životnom prostoru. Prikaz "stvarnog života" ne bi bio potpun bez popratnih interijera i situacija prikazanih u stanovima i kućama često zavidnih proporcija, koji su šarmantno uređeni. Prikazani kao produžetak osobnosti likova omogućuju nam da u kontekst stavimo živote naših brojnih izmišljenih "prijatelja". Nakon mnogobrojnih, pomalo nerealističnih TV stanova, HBO hit-serija "Girls" ili "Djevojke", osim što na mnogo uvjerljiviji način prikazuje stvaran život u New Yorku, i interijere stanova svojih likova prikazuje kao prostor s kojim se možemo povezati.

Primjer je stančić jednog od muških likova u seriji, Charlieja. Sa zidovima od opeke, jednostavno namješten, pravi je muški dom. Njegova je posebnost u drvenoj konstrukciji kojom je iskorištena visina stana da bi se dodala još jedna razina.

Krevet za spavanje skriven je u uglu prostorije i natkriven galerijom na kojoj je smješten prostor za druženje do kojeg se dolazi drvenim stepenicama. Te su stepenice iskorištene kao prostor za skladištenje i funkcioniraju kao otvoreni ormar.

Rješenja prikazana u seriji možemo lako zamisliti u stvarnom stanu s manjkom prostora, a razigranost uređenja idealan je prikaz njegova muškog stanara.

Taj je set izgrađen u samo četiri dana i osvojio je srca gledatelja koji se redovito javljaju dizajnerici Lauri Ballinger Gardner i raspituju o detaljima uređenja. Simpatično!

Izvor: Inhabitat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:56