FUNKCIONALNO UREĐENJE

Kako je stan od 38 kvadrata postao idealno namješten dvosobni prostor

 Macaxa Arquitetura/Planete Deco
Ovaj je studio od samo 38 četvornih metara, zahvaljujući nevjerojatnom (pre)uređenju, postao svijetao i savršeno namješten dvosobni stan

Tko kaže da se renovacijom mali stan ne može 'preobraziti' u funkcionalno mjesto za život iz snova? Upravo vas u takav dom vodimo danas. Vlasnica ovog preuređenog ambijenta od samo 38 kvadrata mlada je pravnica koja je željela u sklopu svoga stana dobiti i odvojenu spavaću sobu. Uređenje potpisuju dizajneri iz Macaxa Arquitetura studija, a njihov spektakularni rad oduševio je i nas.

Stan se nalazi u brazilskom Aclimaçãou, gradskoj četvrti južno od São Paula. Dizajneri su, prema željama vlasnice koja obožava zelenilo u prostoru, ugradili određenu pregradu za dobivanje odvojene spavaće sobe. Njena omiljena zelena boja bila je, naravno, korištena više puta, kao i suvremeni namještaj te kvalitetno svijetlo drvo kako bi ovaj mali stan bio što udobniji.

Cijeli interijer uređen je u prepoznatljivom minimalističkom stilu, a osim zelene, u prostoru prevladava i klasična bijela podloga koja stvara dojam veće prostranosti. Zanimljivom i neobičnom kontrastu pridonose i tamni drveni podovi koji savršeno pristaju cjelokupnom uređenju.

Sve fotografije ovog besprijekorno uređenog stančića s pametnim rješenjima možete pogledati u galeriji.

Foto: Macaxa Arquitetura/Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 15:44