Povoljan, ali vrlo efektan stil

KAKO LIJEPO UREDITI DOM UNATOČ SMANJENOM BUDŽETU? Budite kreativni, a mi znamo kako

    AUTOR:
    • Marijana Galović

  • OBJAVLJENO:
  • 15.03.2019. u 17:53

 

Low cost, low budget, budget-friendly, do it yourself… Svi ovi anglizmi savršeno opisuju najpovoljniji, ali vrlo efektan stil uređenja interijera koji je proteklih godina iznimno popularan ne samo među kreativcima i vlasnicima stanova ili kuća, nego i među dizajnerima i arhitektima. Ovaj stil odgovor je na sve financijske dileme s kojima se susrećemo, a ujedno i sjajno rješenje za sve one koji žive u privremenim ili podstanarskim prostorima. U low cost interijerima namještaj se najčešće izrađuje od iverala, na pod se stavlja parket niže klase ili industrijski parket, dobro je rješenje i laminat, a ako je pod u jako lošem stanju, privremeno i najisplativije rješenje mogu biti OSB ploče i slični jeftini materijali. Na internetu se mogu pronaći razni tutorijali za izradu kreveta, sjedećih garnitura, stolića, komoda za TV, polica… Još ako se na njih montiraju kotačići, dobiva se originalan i efektan komad namještaja koji se može pomicati po potrebama i željama vlasnika. Razni predmeti ili materijali s otpada, poput automobilskih guma, starih cijevi ili pojedinih dijelova namještaja, također se mogu iskoristiti i prenamijeniti.

Zagreb, 080319.
Stan Martine Palic i njezina supruga Marijana. Cijeli interijer su osmislili sami vlasnici i dosta toga su preuredili od starog namjestaja.
Stan ze nalazi u Dubravi u obiteljskoj kuci.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
 

U novom broju časopisa D&D koji će na kioscima biti u nedjelju (17.3.) uz Jutarnji list donosimo 10 brzih, jednostavnih i jeftinih ideja koje možete primijeniti u svom domu ako dekorirate sa smanjenim budžetom, a vodimo vas u dva sjajna domaća interijera u kojima su vlasnici svoj životni prostor uredili povoljno i jako lijepo

Zagreb, 200219.
Stan u Maksimirskoj ulici koji je uredio Viktor Drago i koji se trenutno prodaje.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
 

Čitajte novi broj časopisa D&D u nedjelju, 17.3.

Izdvajamo

Iz drugih medija