MALI STANOVI

Kako od dugačke prostorije napraviti topao dom

 

Vodimo vas u centralni dio doma mladog bračnog para. Njihov je cilj bio dobiti prostor u svom malom stanu u kojem će moći bezbrižno organizirati druženja s prijateljima. Osim sjedećih mjesta za sve, trebalo se pobrinuti da prostor postane topao i zrači prijatnom atmosferom.

Za osmišljavanje i uređenje prostora pobrinuo se tim iz JMA Estudio i stvorio predivan topao dom te pokazao kako se od malog prostora netipičnog tlocrta može dobiti savršeno mjesto za odmor i druženja u jednom. Prije svega, prostor s fotografija bio je podijeljen jednim zidom koji je odvajao dio u kojem se sada nalazi blagovaonica od ostatka prostora. Taj je zid srušen kako bi se dobilo na prostranosti ovog doma.



U ovaj dugački prostor tako se smjestila mala kuhinja sa šankom koji gleda direktno u prostor dnevne sobe. Udoban kauč i velika televizija smješteni su na sredini ovog prostora. Zid je obložen opekom i dugačkim otvorenim policama na kojima je smješteno mnogo detalja i uspomena mladog para, što je rješenje koje bez greške daje karakter i toplinu njihovom domu.

Na kraju prostorije smjestio je mali šarmantan radni stol s udobnom foteljom u tirkiznoj boji koja se odlično istaknula u sivim i smeđim nijansama koje prevladavaju. Budući da je prostor ionako ograničen, tim dizajnera osmislio je kao rješenje malo veću bijelu policu koja će poslužiti kao radni stol. Uz nekoliko zidnih dekoracija dobili su simpatično mjesto za rad.


Kao što je prethodno spomenuto, zid blagovaonice je srušen kako bi se dodatno dobilo na prostoru te je sada dio od kuhinje, preko dnevnog boravka do blagovaonice u potpunosti prohodan i daje dojam prostranog i prozračnog doma. U ovoj maloj blagovaonici uz jedan je zid smještena drvena klupa s ukrasnim jastucima, a suprotno su postavljena tri stolca, tako da ima mjesta za barem šest osoba.

Upravo to je ono što je ovaj mladi par zaželio - toplo mjesto za druženje s prijateljima. Otvoren tlocrt dugačkog prostora savršeno omogućuje takvo što.

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:42