D&D na djelu

Kako smo razveselili jednu obitelj: Pogledajte rezultate našeg velikog makeovera u Lepoglavi

Preuređenje kuće organizirano je u suradnji s našim magazinom te stručnjacima iz arhitektonskog ureda KAP4 i dizajnericom interijera Nikolinom Jelić iz studija Kubus

Kad vam netko priopći da ste upravo vi dobitnik vrijedne nagrade, u prvom trenutku nastupaju šok i nevjerica. Upravo ti osjećaji preplavili su šesteročlanu obitelj iz Lepoglave kad su doznali da su osvojili makeover stana.

Franjo Sambol, supruga Božena i njihove četiri kćeri oduševljeno su u lanjskom kolovozu prihvatili vijest da su baš oni u nagradnoj igri Optima Telekoma osvojili veliko preuređenje dnevnog boravka u vrijednosti od 75.000 kuna, koje je proveo stručni tim magazina Dom i Dizajn. Franjo i njegova obitelj korisnici su Optima Telekoma gotovo osam godina, a uzimanjem novog paketa ljetos su sudjelovali u igri koja im je omogućila životni prostor o kojem su mogli samo sanjati.

Preuređenje njihove kuće (fotografije stana prije preuređenja vidjeli ste u izdanju našeg magazina od veljače) organizirano je u suradnji s Dom & dizajnom te stručnjacima iz arhitektonskog ureda KAP4 i dizajnericom interijera Nikolinom Jelić iz studija Kubus. U okviru budžeta renovirani su ne samo dnevni boravak, nego i kuhinja i blagovaonica, a finalni rezultat oduševio je obitelj i sve koji su u projektu sudjelovali. Nevjerojatna promjena i vrhunski dojam kod svakog gosta izazivaju "wow efekt".






- Tko god nas je posjetio apsolutno se oduševio - uzbuđeno nam govore supružnici, iskreno otkrivajući kako su u početku bili skeptični oko finalnog rezultata.

- Nismo mogli u potpunosti vizualizirati interijer koji su nam predstavili arhitekti i dizajneri, no kako su se radovi primicali kraju, a prostor počeo poprimati konačne vizure, svakim smo danom bili sve zadovoljniji, ali i nestrpljiviji.

Njihova razmišljanja sasvim su nam razumljiva. Krenulo se od prostora koji je vapio za preuređenjem, ali i rušenjem zida te raznim domišljatim preinakama kako bi se stvorio pametan, lijep i funkcionalan prostor koji je prije svega ugodno i opuštajuće mjesto za zajednička druženja ove velike i radosne obitelji. Novi dnevni boravak oduševljava prostranošću koja je postignuta prvenstveno zbog odabira boja - bijeli zidovi u kombinaciji sa sivom tapetom s uzorkom te gustom zavjesom tople sive boje s primjesom smeđih tonova odlično su se stopili s pločicama koje imitiraju prirodno drvo. No na prostoru se dobilo i rušenjem zida koji je dijelio boravak od hodnika. Umjesto njega postavljena su klizna staklena vrata.




Ulaskom u kuhinju dolazimo u svjež i lijep prostor u kojem je zadržana velika peć na drva. Ona, kažu Samboli, grije cijelo njihovo kućanstvo, a uz to što je praktična, svima je prirasla srcu i željeli su da ostane. Također, obitelj je zadržala i veliki stol za jelo, no njega su fantastično osvježili blagovaonski stolci koji su, kao i ostatak namještaja, kupljeni u Harvey Normanu. Znajući da je rasvjeta u svakom prostoru od neupitnog značaja, mnogo se pažnje polagalo i na svjetiljke u ovom domu. Iznad blagovaonskog stola smjestila se tako moderna i lijepa visilica bijele boje, dok su u dnevnom boravku svoje mjesto pronašle plafonijera te sobna lampa.

Blizanke stižu u ožujku

Sva rasvjetna tijela, baš kao i mekani tepih koji unosi toplinu u prostor dnevnog boravka, dizajnerica Nikolina Jelić odabrala je iz Bauhausove ponude. Malen, ali ne manje važan detalj u novouređenom domu svakako je mudar način prikrivanja bojlera i instalacija vezanih uz ranije spomenutu veliku peć na drva. Naime, sve ono što oku nije ugodno smješteno je u ormar izrađen po mjeri, koji je, uz "kamuflažnu" funkciju, dobio i uporabnu - njegov preostali prostor iskorišten je za razne sitnice i drage fotografije i uspomene.
Za vrijeme našeg posjeta sretna obitelj nije prikrivala uzbuđenje - njihovi su osmijesi iskreni, a uz zadovoljstvo zbog novog i lijepog interijera, u ovom domu vlada nemjerljiva sreća: - Naša kći iščekuje blizanke koje na svijet stižu u ožujku. Beskrajno smo sretni, a pomisao da će prve zajedničke obiteljske fotke u novom i velikom "sastavu" nastati u ovako divnom prostoru cijeloj ovoj priči daje dodatnu ljepotu i čar - zaključuju Božena i Franjo.

Foto: Darko Tomaš/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:30