KUHINJA SPOJENA S BORAVKOM

Kako ujediniti dvije društvene zone u jednu i zadržati cool izgled

 

Mnogi dizajneri i arhitekti ujedinjuju dnevne sobe i kuhinje, bilo da se radi o malom ili velikom prostoru kako bi ga učinili prozračnim i većim. Stvaranje prijelaza ili potpuno spajanje dva prostora ponekad nije jednostavno, a u ovom vam članku donosimo primjer kako ujediniti te dvije zone u jednu i zadržati cool izgled.

Riječ je o modernom stan s industrijskim elementima. Kuhinja je ovdje doista mala i zapravo čini samo jedan kutak. No, kako bi izgledala veće dizajneri su ju učinili neprimjetnom i sakrili sve što su mogli. Tamni predmeti i bijeli pultovi s nekoliko ugrađenih aparata sve je što trebate kako biste kuhali. Kuhinjski kutak odvojen je od zone za objedovanje prostornom pregradom od metalnih i drvenih dasaka, koje se mogu koristiti za vješanje polica. Stol je dio otvorene police na kojoj se uzgaja začinsko bilje, a industrijske svjetiljke koje vise odozgo daju dovoljno svjetla kuhinjskom kutku i blagovaonici.

Zidovi u dnevnom boravku su prekriveni dekorativnim betonom i lijepo pristaju uz mat ormariće. Crno-bijeli galerijski zid iznad TV jedinice dobra je stilska ideja . Tu je i drvena zidna polica za odlaganje, a izrađena je od istog drva kao i stolice i prostorni razdjelnik. Tamno siva boja je glavna nijansa u cijeloj društvenoj zoni, a u istoj boji je kauča i mekani tepih. Prozori od poda do stropa propuštaju puno prirodnog svjetla, dok ogromna umjetnička i elegantan stolić za kavu podsjeća na lakonski kuhinjski dekor.

Izvor: digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:40