STAN U NOVOM ZAGREBU

Kap mora usred Zagreba: Besprijekorno realiziran stan od 37 četvornih metra

 RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27
U Novom Zagrebu nalazi se predivno uređen stan ispunjen morskim motivima

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA:

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Elizabeta Bošnjak, mag.art.
  • Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arh

U Novom Zagrebu nalazi se predivno uređen stan ispunjen morskim motivima gdje god se okrenuli. S obzirom na to da je ribolov investitorova profesija, za očekivati je da će morsku atmosferu poželjeti i u svom interijeru.

Arhitekti iz 4uHa su to besprijekorno realizirali u ovom stanu od 37 m2. Motiv koji plijeni pažnju na samom ulazu u stan je ogledalo s licem starog ribara. Upravo nam on govori što možemo očekivati sa svakim sljedećim korakom: suptilne morske motive koji nas momentalno teleportiraju na morsku obalu.

image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27
image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27

Ulazimo u prostor dnevnog boravka i kuhinje. Blistavo bijela kuhinja osvježava prostor, a uvijek dobrodošlu dozu dramatičnosti donosi kombinacija akril plavih elemenata i narančastih blagovaonskih stolica. Zlatni okviri polica unose dašak elegancije u prostor, dok nas visilice iznad blagovaonskog pulta vraćaju u svijet ribolova.

Minimalističkoj i smirenoj TV zoni na suprotnoj strani uspješno prkose valovi koji putuju duž cijelog zida, dok visilica iznad sjedeće garniture upotpunjuje cjelokupni dojam imitirajući mjesečinu na horizontu.

image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27
image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27

Svijetla boja drveta sa sivim primjesama prostor čini prozračnim, dok ga istovremeno prožima toplinom. Ne smijemo zaboraviti na jedan važan element, a to je ormar s policama za vino. Ipak je riblji ručak najukusniji uz čašu dobrog vina.

image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27
image
RAJAN MILOŠEVIĆ/KORIDOR 27

Napuštamo dnevni prostor i selimo se u susjednu spavaću sobu, koja kao da nas poziva da zaronimo u beskonačno plavetnilo. Ono što ovaj prostor čini još posebnijim su apstraktne ribice iznad uzglavlja koje putuju tim plavetnilo i bez ikakve sumnje uljepšavaju snove.

image
Tlocrt

Unijeti kap mora, sunca, Dalmacije i plavetnila u srce glavnoga grada za arhitekte iz 4UHA je bila prava kreativna uživancija.

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @_4uha ili ih posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

FOTOGRAFIJE: KORIDOR 27

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:43