NOVI CONCEPT STORE U CENTRU ZAGREBA

Kofer, novi neodoljivi dućan u Gundulićevoj ulici

 

NAZIV MJESTA: Kofer.
ADRESA: Gundulićeva 13, Zagreb
RADNO VRIJEME: ponedjeljak - subota od 10 do 21 sat
PRIMJER CIJENA: svijeće 60 - 70 kn, čajevi i začini u limenkama 29 - 35 kn, kasice 55 kn, rokovnici 170 - 195 kn

U centru Zagreba odnedavno možete zaviriti u neodoljivi dućan Kofer. U njemu ćete naći svjećice u limenkama, kasice s imenima gradova, više vrsta gina i tonika, začine za džin, lončiće, rokovnike i čajeve. Iza concept storea Kofer. (točka je dio imena) kriju se Marija Matković i Irena Mićić koje su, uz prijatelje i kolege, same osmislile i kreirale većinu proizvoda.

- Nakon dugogodišnjeg osmišljavanja i poklanjanja kreativnih i jedinstvenih poklona našim prijateljima, razmišljale smo kako bismo sve te prigodne poruke, od rođendanskih pa nadalje, mogle imati na jednome mjestu. Tada smo se dosjetile kako bi bilo odlično kada bismo sve te naše male ideje i misli mogle prikazati na malim svjećicama, a kako ne bi bile uobičajenog izgleda, pronašle smo male limenke što ih je učinilo posebnijima. Nakon sve većeg interesa naših prijatelja i bližnjih, kojima su se svjećice odmah svidjele, odlučile smo im dati ime i pokazati ih ostalima. Tako je nastao Kofer., kao nešto dovoljno maleno da stane u svaki kofer i može putovati svuda, kao što su svjećice - objasnila je Irena.

Svjećice su prvi put javno izložile na Film Food Festivalu za koji su osmislile nekoliko raznih motiva i naljepnica svjećica, a dečki iz A Most Unusual Gardena, Ivan Knežević i Mario Piteša, pomogli su im realizirati ideju te su naručeni vosak topili i punili u male limenke. Izvrsna suradnja se nastavila te su na njihov prijedlog odlučile otvoriti prostor u kojem će moći izlagati svjećice.

- Trenutačno se u Kofer.concept storeu nalaze svjećice raznih motiva. Od motiva koje su crtale hrvatske ilustratorice Issa Bratinčević i Lana Hudina, motiva hrvatskih gradova koje je osmislio Mario, kao student Likovne akademije, u suradnji s kolegom Markom Dajakom, do motiva koje smo mi osmišljavale. Uz svjećice, u ponudi imamo više vrsta ginova, tonice, lončiće, limene kasice s Issinim ilustracijama, rokovnike, začine za gin te čajeve.

Ponudu planiramo postupno proširiti pa će se u dućanu vrlo naći i začinsko bilje, bilježnice neobičnih natpisa i kreativne čestitke - kazala je Irena.

Foto: Vedran Tolić

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:40