SPOJ SEOSKOG I GRADSKOG

Kućica za druženje na vrhu zgrade

 

Koliba je zapravo mala nastamba u ruralnim krajevima koja služi poljoprivrednicima i lovcima za život. Tim arhitekata iz ureda i! arquitectura došli su na originalnu ideju izrade moderne kolibe s velikom terasom koja ima bazen. Cilj im je bio dovesti "ono najbolje od sela u grad". U velikim užurbanim gradovima često mislimo kako nemamo vremena za druženja i uživanja, dok s druge strane u ruralnim krajevima imamo dojam kao da je vrijeme stalo. Stoga je spoj kolibe s modernom visokom zgradom pun pogodak za druženja.

Ova moderna koliba nalazi se u srcu Madrida na krovu zgrade od 12 katova i ima savršen pogled na grad. Sveukupno se sastoji od 200 četvornih metara, do čega je 80 četvronih metara interijer, a 120 četvornih metara terasa s bazenom. Terasa ima dvije razine. Na višoj razini nalazi se bazen, a na nižoj su stol i dva stolca.

Koliba također ima dvije etaže. U prizemlju se nalazi dnevni boravak s mramornim kaminom i direktnom izlazu na vrt. Tu je također kuhinja s unutarnjom blagovaonicom, kupaonica i spavaća soba. Svaka prostorija ima pogled na Madrid koji oduzima dah.

Izvor: archdaily.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:04