MODERNO UREĐENJE

Kompaktan, ali šarmantan stan od 30 kvadrata

 

Dizajneri studija ateljea daaa morali su se jako potruditi kako bi uklopili sve što klijent treba u ovaj maleni prostor od svega 30 četvornih metara u Parizu. Nekada mali studio apartman, zahvaljujući dobrom zoniranju i uštedi prostora, sada je kompaktan jednosoban stan. Naravno, svako funkcionalno područje u stanu dolazi s prefiksom „mini“. Unatoč malenoj kvadraturi u interijeru ne nedostaje prekrasnog francuskog šarma: baršunasti namještaj, ogledalo u zlatnom okviru, stilske pločice u kupaonici. Odlično obavljen posao!

Arhitekti iz studija ateljea daaa prihvatili su nimalo jednostavan zadatak i od malog studio apartmana pametnim zoniranjem stvorili jednosoban stan sa svim potrebnim elementima. Stan se sastoji od malog ulaznog hodnika s klupom za čitanje, koja se u interijeru posebno ističe svojom petrolej bojom. Slijedi dnevna zona s L kuhinjom opremljena samo donjim ormarićima i otvorenim zidnim policama kako bi prostor bio prozračan. Nasuprot kuhinje je smješten veliki ugradbeni ormar. Tu je svoje mjesto pronašao i mali okrugli blagovaonski stol te trosjed u prljavo ružičastoj boji.

Dnevna zona je od intimne odvojena velikom policom izrađenom po mjeri koja ima dvostruku ulogu - odvaja prostorije i služi za držanje stvari vlasnika te zavjesom za još veću privatnost.

Spavaći je dio opremljen velikim krevetom i ugradbenim ormarima u dvije boje, koji daju dinamiku prostoriji.

Kupaonica je mala, ali je pravi mali biser opremljen modernim pločicama, tuš-kabinom i dugim uskim umivaonikom. Sjajno uređenje!

Foto: atelier daaa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:53