Čarolija upečatljivih boja

Kreativno uređen prostor za život!

Upečatljive boje na zidovima praktično su rješenje za vizualno razdvajanje zona u našem životnom prostoru, pogotovo kada je on ograničen na mali broj kvadrata. Samo jedan posebno istaknut zid dovoljan je da se ostvari zanimljivo uređenje interijera. Stan na fotografijama primjer je primjene tog koncepta sa zonama koje se od ostatka prostora izdvajaju bojom, teksturom iskorištenih materijala i različitim dekorativnim detaljima. Na ovaj se način umanjuje potreba za ekstravagantnim namještajem ili fizičkim razdvajanjem prostora, a dobiva se kreativno uređen prostor za život.

Prikazani prostor osmislila je dizajnerica Anna Fedyukina i on zauzima 35 četvornih metara u kojima su objedinjeni prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka te spavaća soba i kupaonica. Boje koje se u ovom stanu posebno ističu sunčana su žuta i zagasita zelena koje se pojavljuju u svim prostorijama u stanu. Industrijski šarm, osim pojedinih drvenih površina i metalnih detalja u prostor unosi beton na stropu koji je ostavljen u svom prirodnom obliku.

KOJU BOJU ODABRATI? Boje utječu na raspoloženje, pažljivo birajte!

Kuhinja je otvorenog karaktera i smještena je uz samo jedan zid. Izvedena od bijelih kuhinjskih ormarića koji okružuju osnovnu radnu plohu prekrivenu svijetlim drvetom i opremljena najosnovnijim aparatima.

Dodatna radna ploha koja ujedno funkcionira i kao blagovaonica visoki je drveni šank. Žute metalne barske stolice iskorištene su kao detalj u boji u inače neutralno uređenom prostoru. Kuhinja je dodatno vizualno odvojena od ostatka prostorije velikim pločicama s uzorkom na podu i drvenim panelima koji prekrivaju zid.

KORISNI SAVJETI 10 stvari koje svaki dnevni boravak treba

Pokraj kuhinje je dnevni boravak u kojem zidovi posebno privlače pozornost - na zidu iza udobne sive sofe izveden je minimalistički prikaz skupine ljudi, a na suprotnom zidu postavljena je velika tapeta koja stvara dojam bezbrojnih zatvorenih i poluotvorenih bijelih ladica. Dnevni boravak čine već spomenuta sofa, dvije fotelje u zagasitoj zelenoj boji, jednostavan bijeli ormarić i dva stolića, od kojih jedan ponavlja žarko žutu boju vidljivu u drugim dijelovima stana.

U spavaćoj sobi iskorišten je isti princip uređenja s velikim drvenim panelima na zidu iza kreveta i velikim, ali minimalističkim crtežem muškarca i žene na suprotnom zidu. Prostor za odlaganje stvari izveden je u obliku bijelog ormara, a neizbježna žuta koja povezuje cijelo uređenje javlja se na ulazu u prostoriju, tepihu i stolićima koji služe kao noćni ormarići.

TOPLINA DOMA Pretvorite svoju spavaću sobu u mirnu oazu

U uređenju kupaonice objedinjeni su elementi iz ostalih prostorija pa je tako kupaonica spoj velikih ukrasnih pločica, sive boje betona, sunčane žute na vratima i zagasito zelenih heksagonalnih pločica. Kupaonica se sastoji od zastakljene tuš-kabine, jednostavnog umivaonika i toaleta s ugrađenim kotlićem. Prostor promišljen do zadnjeg detalja!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:02