Arhitektonska poslastica

Kuća arhitekta Franka Lloyda Wrighta može se unajmiti na Airbnb-u!

Ljubitelji arhitekture i obožavatelji arhitekta Franka Lloyda Wrighta od sada mogu unajmiti jednu od njegovih kuća preko online servisa Airbnb! Kuća koja se nalazi u Virginiji u SAD-u sagrađena je 1960. godine kao rezidencija obitelji Cooke te je jedna od posljednjih naručenih djela ovog slavnog arhitekta.

Godine 1983. renovirana je kako bi se očuvala u što boljem stanju, a nedavno je stavljena na tržište za čak 2,750.000 američkih dolara. Zdanje koje se prostire na više od 278 četvornih metara smješteno je na obali jezera Crystal Lake u mjestu Virginia Beach i jedina je kuća Franka Lloyda Wrighta s izravnim pristupom Atlantskom oceanu.

Prilikom renovacije novi vlasnici uveli su sustav prikupljanja solarne energije i unaprijedili sustav hlađenja kako bi se kuća očuvala od topline i vlage. U kući se nalaze četiri spavaće sobe, dvije kupaonice, spa, sauna i prostor za vježbanje.

Okružena je bujnom vegetacijom, a njezin prirodni položaj omogućuje visoki stupanj privatnosti. Cijena noćenja u ovoj kući je 148 američkih dolara odnosno nešto više od tisuću kuna. Biste li izdvojili toliko za boravak u ovom primjerku Wrightove arhitekture?




Izvor: Inhabitat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:35