Drvena rustikalna ljepotica

Kuća za obiteljski odmor iz snova

"Forma slijedi funkciju" poznati je citat američkog arhitekta Louisa Sullivana, koji je doduše točno glasio “forma neprestano slijedi funkciju”. No, ovaj čest citat koji znači da stil treba odražavati svrhu i namjenu ukorijenila je u svoj rad i američka dizajnerica interijera Jennifer Vaughn Miller. Svi njezini brojni interijeri koje je uređivala upravo se vode ovom izjavom, a izuzetak nije bila niti kuća za odmor koju vam danas predstavljamo.


Kad su ona i njezin suprug Derrick prije gotovo deset godina bili u potrazi za vikendicom na Long Islandu u New Yorku, bili su vrlo mladi i u to vrijeme jedino što su mogli kupiti bila je povijesna kuća na plaži, izgrađena 1706. godine i u vrlo lošem stanju.




I iako je bila potpuno zapuštena i oronula nekretnina, par je u njoj odmah vidio potencijal i odlučio baš tu provoditi svaki trenutak slobodnog vremena. Zapuštena kuća, ali lijepi veliki teren na kojem se nalazi imao je potencijal koji je par znao kako iskoristiti. Kuću su u potpunosti adaptirali sami kako bi uštedjeli što više novaca. Sobu po sobu, zid po zid. Svaki komad drveta su skinuli i obojili sami, kao i sve zidove u kući. Osim toga, u kupaonici su postavili nove metro pločice, te u postojeću kuhinju ugradili nove uređaje te zamijenili radnu plohu.





Tijekom godina, obitelj je polako sakupila lijepu zbirku antikviteta za koje su smatrali da će biti funkcionalni u ovom interijeru, što je u konačnici dovelo do vedrog i veselog prostora ispunjenog šarmantnim predmetima kupljenih na buvljacima i staretinarnicama.















Izvor: onekingslane

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:28