NOVI ŽIVOT STARE DAME

Kuća za odmor nadahnuta morem

 

Stvaranje prostora koji će ljude činiti sretnima maksima je portugalske dizajnerice interijera Ligije Casanove. Prostori koje uređuje gotovo su uvijek udobni i skladni, a uređeni su s dušom i osobnošću. U njezinim rukama svaki interijer dobije priliku za novi život i, iznad svega, novu svrhu, baš poput kuće u koju vas danas vodimo.

Formula za dizajn ove kuće za odmor u Portugalu su bijela i plava boja te svijetlo drvo, koje je dizajnerica velikodušno koristila. Gledajući fotografije, isprva se čini da ima previše azurno plave boje, ali već nakon nekoliko sekundi oči se naviknu na nijansu, a um se opusti. Vjerojatno je upravo taj učinak dizajnerica nastojala postići, s obzirom na to da je kuća dizajnirana upravo za odmor.

Riječ je o nedavno dovršenom projektu za koji je odabrala prirodne materijale i neutralne nijanse, bazirane samo na jednoj boji, i to, azurno plavoj, koja nas povezuje s plažom, morem, drvenim ležaljkama, odmorom i opuštanjem. Klijent je dopustio dizajnerici da preuzme potpunu kontrolu u ovom projektu, a njezin je prvi korak bio obojiti tamni drveni strop i ukloniti ruševni drveni pod. Umjesto da pod zamijeni lakšim drvetom, izabrala je polirani betonski pod, koji nije baš tradicionalni izbor za kuću na moru, ali donosi brojne pogodnosti.

U konačnici kuća ima jednostavnu, a ipak ugodnu atmosferu i što je najbitnije, ne izgleda hladno.

Izvor: ligiacasanova.com

Foto: Bruno Barbosa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 06:55