Skrivena oaza

Kućica iz priče o Ivici i Marici

Ovo je prava mala arhitektonska poslastica i jako će vam se svidjeti!

Koliba Sarreyer djelo je arhitektonskog studija Rapin Saiz Architects i prava je mala arhitektonska poslastica smještena u šumama švicarskih Alpa. Kao da je ispala iz priče o Ivici i Marici, ova je drvena kućica pravo utočište od užurbane svakodnevice.


 

S obzirom na to da je izvana obložena zagasitim drvenim panelima na prvi pogled doima se kao hladna, skromna i trošna građevina, no zapravo u sebi skriva predivan i topao interijer u kojem bismo rado proveli cijelu zimu. Kuhinja, blagovaonica i prostor za odmor nalaze se u prizemlju i uređeni su jednostavno, ali lijepo.Kako bi se stanarima omogućio pogled na raskošno zelenilo koje okružuje kućicu na više mjesta u zidovima su napravljeni prozori različitih oblika koje nalikuju na umjetnička djela koja prikazuju smirujuće zelene prizore alpskog krajolika.


Ispod razine zemlje nalazi se pravo iznenađenje u obliku udobne prostorije za boravak s tek malim prozorom koji vam omogućuje da provirite van. Najatraktivniji detalj u toj podzemnoj prostoriji svakako je kamin čija ugodna toplina čini prostor udobnim i šarmantnim.


Cijeli interijer kućice obložen je glatkim panelima od hrastovine, a na prvi pogled osvaja i prozračno drveno stepenište koje vodi na kat gdje je smještena prostorija za spavanje.Čaroban dokaz da ne treba suditi knjigu po koricama, ali i da se može udobno živjeti i u malo kvadrata.

 

Izvor: Yellowtrace

Foto: Lionel Henriod

Izdvajamo

Iz drugih medija