mobilne kuće

Kućica koja stane u prtljažnik automobila!

U suradnji s arhitektima iz danskog studija LUMO britanski proizvođač automobila Jaguar i Land Rover osmislio je savršenu blagdansku reklamu za svoj Land Rover Discovery Sport model automobila - malenu kolibu kao stvorenu za odmor Djeda Božićnjaka.

Udobna koliba za dvoje koja se može rastaviti i prevesti na odabranu lokaciju u prtljažniku njihova Discovery Sport automobila osmišljena je tako da omogućuje ugodan boravak u prirodi i na niskim temperaturama kakve se mogu doživjeti na Sjevernom polu. Naime, u ovom simpatičnom prostoru može se boraviti čak i pri temperaturama koje sežu do -21 Celzijev stupanj!



Jednom sastavljena, koliba zauzima samo 3,5 četvorna metara, izrađena je od drveta i stakla i postavljena na drvenu strukturu. Koliba je s dvije strane obložena staklom, što omogućuje buđenje s pogledom na okolnu prirodu. Budući da je sastavljena od održivih materijala, njezin je učinak na okoliš smanjen na minimum.



Na krovu ove zaista minijaturne kolibe nalaze se solarni paneli, a kada sunce zađe, elektronički uređaji mogu se spojiti u utikač u automobilu. Cijela struktura iznimno je mobilna s obzirom na to da se može rastaviti na dijelove i potom s lakoćom ponovno složiti na odabranom mjestu za boravak. Odlična reklama za Land Rover i odlično mjesto za odmor Djeda Božićnjaka nakon blagdana, zar ne?





Izvor: Design Boom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:44