Takenoko predstavio novu lokaciju

Kultni zagrebački restoran Takenoko u novom ruhu i na novoj adresi

Nova japanska priča kultnog zagrebačkog okupljališta danas službeno otvara svoja vrata

Prvi japanski restoran otvoren u Zagrebu – Takenoko godinama je usavršavao svoje poslovanje i dosljednost u kvaliteti. Zahvaljujući tome, profilirao se u sam vrh zagrebačke restoranske scene, postavši tako svojevrsnim gradskim fenomenom. Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju nakon 15 godina postojanja moći će se pronaći isključivo na adresi Masarykova 22. Na novoj lokaciji svoje specijalitete i dalje će pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno sa Mariom Obrovcem te njihovim provjerenim timom.

Za izuzetno originalan interijer, koji se sada prostire na čak 300m2, zaslužan je zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac - arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak. Promišljenim projektom prostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent. Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.

Odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica, uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim delicijama, Takenoko je nametnuo visoke standarde gastronomske ponude u Zagrebu. Također, pravi su pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane, gdje donose mnoštvo zanimljivih noviteta. Tako će se na novom, izmijenjenom meniju moći pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff, ramen soup i ostala japanska jela koja su osmislili chefovi. Jedan od najboljih japanskih i najuspješnijih zagrebačkih restorana proširio je svoju ponudu, kojom će zasigurno zadovoljiti nepca najvećih gurmana, dosadašnjih poklonika i svih onih koji do sad nisu imali prilike uživati u njihovim specijalitetima. Ono što će zasigurno razveseliti je i nova ponuda koktela i pića, koje su zajedno sa barmenima restorana Takenoko osmislili grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem te nam prezentirali nekoliko tipiziranih koktela restorana Takenoko, među kojima se posebice ističe Old fashion Takenoko - koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast 15. godišnjice restorana.

Nova lokacija Takenoka u užem centru grada zasigurno će postati omiljena destinacija svih zaljubljenika u egzotične okuse.

Foto: Duško Vlaović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:16