Elegantni stančić od 18 m2

Lijepa minijatura

 

Kada znate što volite i koliko vam stvari zapravo (ne)treba, svoj idealan prostor možete stvoriti čak i na malo kvadrata, a stančić u nastavku doista to dokazuje.

U tek 18 četvornih metara stvoren je elegantan mali dom koji potpisuje dizajnerica Marianne Evennou. Stančić se nalazi u Parizu i pravo je oličenje stila.


Prilikom preuređenja žrtvovan je dio kupaonice za stvaranje prostora za odlaganje stvari u hodniku koji vodi prema glavnoj prostoriji u kojoj se nalaze mala kuhinja, blagovaonica te boravak koji se pretvara u spavaću sobu. Iako je kvadratura stana mala, prostor je zapravo visok tri metra s prozorom koji seže gotovo do stropa.


Uređenje obilježava zanimljiva uporaba boja pa je tako donja polovica zida obojena u tamnosivu, gotovo crnu boju, gornja polovica u boju majčine dušice, a strop je bijele boje kako bi se prostor doimao još višim.



Tamni rubovi i okviri prozora, kao i kuhinjski elementi i donja polovica polica s malim radnim stolom te boje omogućuju da se ti dijelovi stana ili istaknu ili pak stope s prostorom.


Kuhinja je smještena u zidnu nišu i izvrsno je opremljena s obzirom na svoju veličinu pa tako ima i pećnicu i ploču za kuhanje, dok je mali hladnjak skriven iz vrata ormarića.

Kupaonica s malim tušem odskače od ostatka prostora kombinacijom bijele, sive i crne boje te izražajnih uzoraka koje stvaraju pločice. Upečatljivo!

Izvor: Adela Parvu

Foto: Stephan Jullaird

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:13