FUNKCIONALNOST I 'ETNO' ŠTIH

Lijepi stan od 30 kvadratnih metara

Foto: Alina Litva

Danas vas vodimo u interijer manje kvadrature koji je uredila ukrajinska dizajnerica interijera Alina Litva

Dizajnerica je prostor uredila u skandinavskom stilu, bazirajući se na minimalizam i funkcionalnost interijera. Ovaj stan je nešto manje kvadrature, tek 30 četvornih metara zbog čega je vlasnicima stana najvažnije bilo da imaju dovoljno prostora za namještaj i spremište stvari.

Foto: Alina Litva

 

Stan je uređen kao 'open space', odnosno dnevni boravak funkcionalno je spojen s kuhinjom. U cijelom prostoru prevladava bijela boja s tamnijim bež nijansama, karakterističnim bojama za skandivanski stil uređenja.

Foto: Alina Litva

Foto: Alina Litva

Prostor za spavanje odvojen je od ostatka stana bijelom zavjesom koja se bez problema može povlačiti po potrebama stanara. U samom podnožju kreveta nalazi se dodatno mjesto za skladištenje stvari poput posteljine, jastuka i prekrivača.

Foto: Alina Litva

Po cijeloj površini jednosobnog stana postavljen je drveni parket, a ispred kauča u dnevnom boravku nalazi se tepih sa 'chic' elementima. Kuhinjski ormarići sive su boje, a stol i stolci u kuhinji napravljeni su od drva svijetle nijanse.

Foto: Alina Litva

Foto: Alina Litva

Na jednoj strani zida nalaze se ugradbeni ormari koji se vizualno uklapaju u cijeli interijer i ne privlače pažnju na sebe.

Foto: Alina Litva

Foto: Alina Litva

Izdvajamo

Iz drugih medija