KLASIKA KOJA OSVAJA

Lijepi stan od 51 m2

 

Kada za neki prostor kažemo da je primjer klasične ljepote, to znači da njegov izgled ne podliježe promjenama trendova, a elementi koji se sastaju u tom prostoru kako bi stvorili elegantnu cjelinu bez iznimke su bezvremenski komadi koji izgledaju izvrsno bez puno truda.

Stan na fotografijama upravo je jedan takav dom, a zauzima 51 četvorni metar. U stanu se nalaze tri odvojene veće prostorije i to su dnevni boravak, kuhinja i spavaća soba, uz nezaobilaznu kupaonicu i hodnik koji ih povezuje.


Dnevni boravak šarmantna je prostorija kojom dominira veliki svijetlosivi kauč, ali su zapravo brojni detalji ti koji osvajaju. Od kristalnog lusterom, umjetnina na zidovima, šarenih jastučića i široke klupe smještene uz prozor pa do obnovljenih komada namještaja poput nižeg bijelog ormara ili pak konzole za televizor od smeđeg drva, u ovoj prostoriji neočekivana kombinacija modernih i starinskih detalja čini prostor toplim i ugodnim za boravak.




Kuhinja je izdvojena, a u njoj se, osim kuhinjskih elemenata, nalazi i stol na rasklapanje koji funkcionira i kao mjesto za brzinski doručak, ali i prostor za okupljanje društva. Fronte kuhinjskih elemenata zanimljive su teksture. Naime, definiraju je okomite linije koje vode pogled odozgo prema dolje i natrag zbog čega se prostor doima još višim.




U spavaćoj sobi vladaju nježne neutralne boje poput lijepe i svijetle boje breskve, boje pijeska i bijele, uz iznimku starinskog pisaćeg stola koji se ističe svojom zelenom bojom. S dva bijela ormara spavaća soba ima dovoljno prostora za odlaganje stvari, a unatoč njihovoj veličini zapravo izgledaju nenametljivo u prostoru.


Izvor: BO Sthlm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:47