arhitektonski studio plasterlina

Lijepi stan od 56 m2

Stan na fotografijama prostire se na 56 četvornih metara odlično uređenog prostora koji je impresivan već s ulaza. Riječ je o projektu arhitektonskog studija Plasterlina koji u svojim projektima uređenja interijera uvijek pokušava izvući najviše iz prostora na intrigantan i nov način.




U ovom se stanu tako hodnik s ugradbenim ormarima pretvara u kuhinju, a uređen je kombinacijom crne i bijele boje uz dodatak ogledala i drva. Uska kuhinja koja se nalazi u nastavku hodnika elegantna i je i domišljato uređena, s jednom stranom izvedenom u mat crnoj boji, dok je druga stana u obliku kuhinjskog otoka u potpunosti bijela i dodatno ukrašena visećim biljkama, a služi i kao polica za knjige.



Glavna prostorija u stanu svakako je prostor u kojem se nalazi udobni dnevni boravak, mali ured, kuhinjski otok te zanimljivo izveden blagovaonski stol. Riječ je, naime, o stolu od svijetlog drva s plitkim ladicama postavljenom uz kuhinjski otok, a dodatno naglašenom crnim okvirom s kojeg se spušta rasvjeta i koji se proteže od poda do stropa.








Boravak je namješten sa sivim kaučem, crnim stolićima za kavu i tabureima, a prostor obilježava i bočni zid koji nalikuje na beton, a koji je dodatno ukrašen uokvirenim gredicama sa zasađenim biljkama. Osim tog elementa betona koji se proteže i na zid ureda u kutu, zid boravka obložen je drvenim panelima koji unose toplinu u prostor, dok su za njegovu razigranost zaslužni raznobojni taburei, ali i geometrijski tepih.





Najistaknutija značajka spavaće sobe bijeli je okvir za krevet koji uključuje i police za knjige postavljene uz pod prostorije. Golemo ogledalo naslonjeno na zid iznenađujući je, ali efektni detalj uređenja. Ispod prozora u spavaćoj sobi postavljena je klupa s jastučićima koja predstavlja idealno mjesto za čitanje i odmor.





Izvor: Plasterlina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:38