Mali simpatičan stan

LJUPKI DOM U ZADRU Stan u potkovlju veličine 34 m2 uređen za svega 35.000 kuna!

Sigurno ćete se složiti s nama, ima nešto uzbudljivo u uređenju malog stana! To što vlasnici malih stanova imaju manje prostora na raspolaganju ne znači da ga ne mogu lijepo urediti, zar ne? A nas uvijek razveseli kada su vlasnici kreativni i uz malo novca urede svoj dom na zanimljiv način. Mali prostor koji je dekoriran lijepo i sa stilom može itekako biti neodoljiv. Odličan primjer je stan u Zadru koji smo nedavno posjetili, a koji je vlasnica sama vrlo lijepo uredila.

Stan u koji vas danas vodimo nalazi samo 15-ak minuta šetnje od centra Zadra. Kupljen je prije devet godina, a vlasnica je tek duljim boravkom u njemu došla samostalno do kreativnih ideja i rješenja koja u nastavku možete pogledati.

Riječ je o interijeru u potkrovlju veličine 34,5 četvornih metara otvorenog tlocrta koji se sastoji od tri prostorije - kuhinje povezane s dnevnim boravkom i sobom, garderobom kao zasebnom malom prostorijom te kupaonicom i toaletom. Prilikom uređenja doma vlasnici je glavni cilj bio optimizacija prostora, što znači da je maksimalno iskoristila svaki četvorni centimetar stana koji je prethodna vlasnica adaptirala u postojeće stanje. Srušeni zidovi, otvoren izlaz na terasu na kojoj je nekada bio prozor, a ne klizna stijena kao sada te stropna rasvjeta i parket bili su glavni aduti zbog kojeg je kupila stan prije devet godina - doznajemo od vlasnice.

No, samo uređenje interijera potrajalo je četiri godine. Kako je riječ o potkrovlju, u najniže dijelove stana pod kosim krovom smjestila je biblioteku, garderobu i spavaći dio - ponosno nam otkriva vlasnica te dodaje da je za uređenje odabrala tople smeđe tonove drva, od svijetle do tamne koje je kombinirala s bijelim namještajem i crnim detaljima.

Što se tiče namještaja, stol, krevet, police za knjige te garderobni ormar na razvlačenje izradila su dva zadarska stolara po mjeri i ideji vlasnice, dok je psiha koju koristi kao stalak za TV i noćni ormarić vlasnica spasila iz stare bakine kuće.

Prostor je osobito zanimljiv zbog greda u spavaćem djelu i u djelu prostora s policama za knjige. Također, odlično praktično rješenje vlasnica je smislila u garderobi koja ima ormar na izvlačenje koji ne uzima puno prostora, a ima dovoljno mjesta za svu odjeću. - zaključuje.

Sigurno se pitate koliko je u konačnici stajalo uređenje stana? Za uređenje ovog ljupkog potkrovlja, namještaj i kuhinju potrošila je oko 35.000 kuna.

Foto: Luka Gerlanc/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:57