Cool mjesto

Lounge bar Teatro: Dramatika kazališta i udobnost dnevne sobe

Uređenje novog riječkog hit-mjesta potpisuje Ivona Brnelić koja se, uz ples, zaljubila i u dizajniranje interijera. Nit vodilja bila joj je kombinacija grubljih industrijskih detalja s elegantnijim namještajem, a zanimljiv logotip osmislio je poznati dizajner Juraj Zigman

Lounge bar Teatro pod svojim motom 'Life is a Theatre' u vrlo kratko vrijeme osvojio je Riječane. Riječ je o novouređenom prostoru koji se prostire na 83 četvorna metra, a u njemu je uređeno i 20 kvadrata galerije, kao i vanjska terasa.

- Prostor je u obiteljskom poslovanju godinama i nije detaljno preuređen od '80. godina prošlog stoljeća. Glavna smjernica pri preuređenju bio nam je sadašnji trend u londonskim lounge barovima i želja da stvorimo ugodan prostor u kojem će se gosti osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku. Posebno nam je zanimljiv bio kontrast između grubljih industrijskih detalja i namještaja koji ima malo elegantniju notu - objasnila je Ivona Brnelić koja je prema smjernicama vlasnika tog lounge bara, Dejana Alpeze, osmislila uređenje prostora, a radovi su trajali dva mjeseca. Teatro sada ima oko 60 sjedećih mjesta, a isto toliko gostiju može se smjestiti i na njegovoj terasi.

No, da bi se postigla željena atmosfera i izgled lounge bara bila je potrebna adaptacija prostora. Srušeni su postojeći zidovi, promijenjen je tlocrt i dograđena galerija da bi se dobio izgled teatra i pozornice na kojoj tako razni pjevači i plesači mogu održavati performanse.

Prostorom prevladavaju siva boja i zemljani tonovi, a kao glavni materijal korišteno je prirodno neobrađeno drvo, što je dalo posebnu toplinu baru.

- Neobrađeno drvo koristili smo za prednji dio šanka da bi pomalo podsjećao na starinski kovčeg, zatim za izradu stolova te za detalj iznad modernog kamina. Poseban trud bio je uložen u pronalaženje dviju velikih starih drvenih greda koje su na zanimljiv način obilježile prostor i savršeno se uklopile u predivan originalno očuvan bačvasti strop od cigli s kojeg visi masivni željezni luster, dok je pod prekriven sivom keramikom uz efekt betonskog lijevanog poda - ispričala je Ivona koja je uz svoju najveću ljubav, ples, veliko zadovoljstvo pronašla upravo u uređenju interijera i svoje iskustvo polako prikuplja u raznim kvarnerskim prostorima.

Da bi Lounge bar Teatro dobio dozu elegancije, separei su presvučeni plavim velurom, grandioznost unosi fototapeta koja prekriva cijeli jedan zid, a razigranosti pridonose različiti drveni stolčići i kovčezi u ulozi taburea raspoređeni u baru.

Većina namještaja izrađena je po mjeri i prema Ivoninim smjernicama u riječkom Ritexu, a istaknula je da je velika pozornost posvećena izradi stolova i stolaca na terasi koji su proizvedeni od starog hrastova poda.

- Smatram da je toalet u javnim prostorima prava slika prostora tako da ni on nije bio zapostavljen tijekom adaptacije. Obilježava ga umivaonik od istarskog kamena uz zidnu keramiku s efektom drva te industrijska lampa - rekla nam je Ivona.

Poseban potpis dao je dizajner Juraj Zigman u kreiranju loga Teatra koji je apliciran na namještaj, cjenike, ali i, primjerice, šalice za kavu.

Foto: Davor Žunić/EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 06:59