Za osobu sa stilom

Luksuzan jednosobni stan

 

Luksuzni stan na fotografijama savršen je primjer kako drvene površine ne moraju nužno stvarati rustikalan dojam te kako se upotrebom tamnih drvenih ploha u kombinaciji sa sivim tonovima stvara iznimno upečatljiv interijer. Ne samo da se tamne drvene plohe mogu iskoristiti kao dekorativni element, nego mogu biti i nadasve funkcionalne jer se iza njih mogu sakriti prostor za odlaganje te namještaj za izvlačenje! Iako je tamnih boja, ovaj je interijer i dalje topao i udoban a da se nije žrtvovao njegov moderan izgled. Štoviše, pametnim rješenjima uštedjelo se mnogo prostora i stvoren je dojmljiv jednosobni stan za mladu i ambicioznu osobu s puno stila. Ovaj je stan, između ostalog, odličan primjer i da rasvjeta može biti posebno zanimljiv element dekora - u strop stana ugrađene su usporedne linije od LED rasvjete koje se djelomično spuštaju niz zidove i nastavljaju na podu stana, vodeći tako pogled između različitih životnih zona.

Središte prostora zauzima udoban dnevni boravak s velikom svjetlosivom sjedećom garniturom. Oko televizora pričvršćenog na zid postavljene su velike drvene plohe koje skrivaju dovoljno mjesta za odlaganje predmeta.

Spavaća soba zapravo je skrivena u zidu pa se tako bočni drveni panel otvara i otkriva krevet na izvlačenje. Kada je krevet spušten, skladno ulazi u prostor dnevne sobe, no cijela zona i dalje je vizualno određena tamno obojenom površinom zida i gotovo crnim panelima dok prostor dnevne obilježavaju topla smeđa boja ormarića i svjetliji tonovi.

Niz prozora koji omogućuje prodiranje dnevnog svjetla u stan nalazi se iznad radijatora skrivenih od pogleda jednostavnom rešetkom. Taj je prostor iskorišten za ugradnju visokog bijelog šanka za kojim se može uživati u pogledu kroz prozor i družiti.

Kuhinju čini samo naizgled jedinstvena drvena površina kuhinjskih ormarića bez prave radne plohe. Time se na prvi pogled omogućuje čist i minimalistički izgled ovog dijela stana, no pravo se iznenađenje skriva iza kliznih vrata ormarića. Tamo se nalazi u potpunosti opremljena površina za rad s malom indukcijskom pločom i sudoperom. Iznad radne površine još su i plitki ormarići za posuđe.

U ovom dijelu stana je i mala uredska zona s radnim stolom, stolicom i pogledom kroz prozor. Pokraj uredskog kutka smješten je i visok šank s barskim stolicama koji služi za doručkovanje i omogućuje istodobno gledanje televizije. Učinkovito!

Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Maxim Tsiabus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:18