suptilna elegancija

Luksuzni dom slavne glumice Natalie Portman

Oduvijek su nas fascinirali životi poznatih i slavnih osoba, a pritom rado zavirimo i u njihove domove kako bismo se uvjerili da su baš poput nas i doznali vole li iste stvari kao i mi, odmaraju li se na jednak način i kako žive kada nisu pred kamerama. Pritom je uvijek zanimljivo vidjeti koji su stil uređenja odabrali za svoj dom, po čemu je on poseban i drugačiji te je li oličenje apsolutnog luksuza ili suptilne elegancije. Jedan primjer ove druge kategorije luksuzni je dom slavne glumice i dobitnice Oscara Natalie Portman. Kuću koja se prostire na 370 četvornih metara i koja se nalazi u mjestu Montecito u Kaliforniji projektirao je arhitekt Barton Myers.


S četiri spavaće sobe, pet kupaonica i očaravajućom kuhinjom ova kuća na padini u blizini Santa Barbare svojom se stražnjom stranom u potpunosti otvara prema okolnoj, izvrsno uređenoj prirodi. Uređenje je izvedeno u zagasitoj paleti boja s brojnim klasičnim komadima poput perzijskih tepiha, pomno odabranih dekoracija i predivnih komada namještaja.




Otvoreni raspored spaja dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju i manji kutak za druženje u istu prostoru čiji je bočni zid zastakljen i može se u potpunosti otvoriti. Iako je samo uređenje elegantno i udobno, upravo je pogled na Tihi ocean najljepša značajka kuće pa glumica tako može uživati u pogledu na predivnu morsku panoramu iz svih glavnih prostorija kuće.


Kao i unutrašnjost, i okolica kuće je jednostavno i efektno uređena, s namještajem od drva koji stvara udobnu i rustikalnu atmosferu. Posebno efektan detalj vanjskog prostora jednostavan je bazen izrađen od stakla i betona te ugrađen u padinu kako bi izgledao prirodno i nenametljivo. Rado bismo uživali u ovom pogledu s jedne od brojnih terasa ovog kompleksa!








Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:28