DOZA GLAMURA U INTERIJERU

Luksuzni dvoetažni stan koji oduševljava minimalizmom

 CMT Architetti
'Manje je više' bila je glavna misao vodilja pri uređenju ovog dvoetažnog stana u minimalističkom stilu koji nas je osvojio svojom jednostavnošću

Uređenje ovog lijepog stambenog prostora na dvije etaže u Sienni (Italija) potpisuje talijanski studio CMT Architetti. S obzirom na to da su vlasnici stana prvenstveno željeli jednostavnost i praktičnost u svome domu, dizajneri su se usredotočili upravo na to. Minimalizam, upotreba isključivo prirodnih materijala i pametna rješenja za pohranu stvari glavni su čimbenici ovog divnog interijera koji nas je osvojio na prvi pogled.

Dizajneri su se koristili jasno određenim, čistim linijama i ravnim površinama. Ovaj minimalistički uređen stan oslobođen je svih nepotrebnih stvari i dekorativnih elemenata. Iako je sasvim jednostavan i možda nekima djeluje gotovo prazno, zapravo je luksuzan, prozračan i ono vjerojatno najbolje od svega - sasvim jednostavan za održavanje.

U svakoj prostoriji prevladavaju prvenstveno neutralni tonovi poput bijele, sive i bež boje uz dodatak pojedinih elemenata u tamnijim nijansama kojima je cilj upravo razbiti eventualnu monotoniju u interijeru.

U dnevnom boravku dizajneri su se riješili svih nepotrebnih komada namještaja kako bi dobili što više slobodnog prostora. Od namještaja su ostavili samo kožnu sjedeću garnituru, stalak za televizor i police za knjige iznad TV-a dužinom cijelog zida. Odlučili su se za namještaj modernog dizajna, ravnih linija i ujednačenih boja koje se savršeno uklapaju kao zanimljiva kombinacija u životnom prostoru.

Sličnom su se mišlju vodili i kod uređenja kuhinje te blagovaonice. Pri tome su prije svega pazili na funkcionalnost i udobnost u prostoru, a sav namještaj u ovim prostorijama izrađen je od prirodnih materijala (lakirano drvo, koža, metal i staklo). Ne smijemo zaboraviti ni na kvalitetno postavljen parket od svijetlog drveta koji odlično pristaje cjelokupnom stilu uređenja.

I u kupaonici se nastavlja minimalistički stil uređenja, a boje koje prevladavaju u prostoru jesu bijela i siva. Osim kade i zanimljive rasvjete, u kupaonici su postavljeni dvostruki umivaonici, a sve to zahvaljujući velikoj kvadraturi. Dizajneri su se toliko fokusirali na minimalistički stil uređenja da na prozorima čak nema ni zavjesa.

Zidovi u spavaćoj sobi ravne su i glatke teksture kako bi se u prostoru sačuvao stilski efekt, a obojeni su u bijelo. Čak ni u ovoj prostoriji gotovo uopće ne vidimo detalje i dekoracije, sve se bazira na nenametljivosti te jednostavnosti.

Izvor: Home Adore.com

Foto: CMT Architetti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:54