odlično zaokružen prostor

Luksuzni stan na dvije etaže

Luksuzna kuća na dvije etaže djelo je arhitektonskog studija Vault Design Lab i nalazi se u Penangu u Maleziji, a očarala nas je svojim dojmljivim interijerom. Privatna rezidencija koju bolje možete proučiti na fotografijama u nastavku visokih je stropova, što stanarima pruža osjećaj otvorenosti i protočnog prostora koji se stapa s panoramskim pogledima koje otkrivaju goleme zastakljene površine ovog elegantnog doma.

Odabirom zagasite palete boja uz iznimku tople crvene opeke, kao i uporabom zanimljivih tekstura i kvalitetnih materijala dobiven je odlično zaokružen prostor u kojem bismo rado boravili.

U prizemlju se nalaze dnevni boravak, mali bar te prostor kuhinje sa šankom. Dnevni boravak zapravo je uzak prostor namješten sivom sjedaćom garniturom dodatno uređenom tkaninama i jastucima različitih uzoraka i materijala. Nasuprot prostora za sjedenje nalazi se veliki televizor ugrađen u zid, i to iznad niskog visećeg ormarića.

Kuhinja je izvedena od zagasitog sivkastog drva u kombinaciji s bijelim zidovima i bijelom radnom površinom. Budući da popunjava zapravo mali prostor kuhinja je razlomljena na dva dijela, jedan u obliku slova L sa šankom i dijelom u koji je ugrađena ploča za kuhanje, a drugi u obliku manje radne površine s ugrađenim sudoperom.


Kraj kuhinje nalazi se odlično iskorišten prostor ispod stepenica, dodatno istaknut elementom crvene opeke na zidu uz koji je postavljen šank s dvije stolice čime je stvoren savršen kutak za uživanje u čaši vina.


Spavaće sobe nalaze se na katu, iznimno su udobne i jednostavno, a efektno uređene. U jednoj spavaćoj sobi posebno se ističu detalji od tamnog drva poput zaglavlja, kao i veliki prozori koji omogućuju pogled na grad, i to ravno iz kreveta. Dječja sobica ima krevet na drvenoj platformi koja stvara dodatni prostor za odlaganje stvari, a u prostoriji se nalazi i drveni radni stol. Treća soba malo je hladnije uređena, s kombinacijom različitih nijansi sive boje i velikim prostorom ormara.








Izvor: Home Adore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:49