Talijanska jela koja pripremaju sami Talijani

Luna Rossa

Originalna talijanska trattoria u centru Zagreba

Luna Rossa u Preradovićevoj prebacit će goste u drugu prostorno-vremensku dimenziju, tvrde vlasnici.

Otkad se promijenilo vlasništvo i menadžment restorana Luna Rossa u centru Zagrebu, metropola je napokon dobila autentičnu talijansku trattoriju iza koje stoje sami Talijani – od chefova, do voditelja i vlasnika. Preradovićevom u zadnje vrijeme odzvanja talijanski jezik te se šire mirisi talijanske kuhinje koji mame posjetitelje. Zasluga je to i menadžera Michelea Inglesea i Fabrizija Affusa uz pomoć Uga Raffa, savjetnika pri talijanskom ministarstvu za Talijane u svijetu. Kuhinju, pak, vode chefovi Luca Alfieri iz Rima i Vincenzo Chimenti iz Barija. Alfieri daje poseban štih ovom restoranu s individualiziranim pristupom gostima, kojima se obraća na materinjem talijanskom ili odličnom engleskom jeziku.
Osim zvukovima i mirisima, Luna Rossa nudi talijanski štih i samim uređenjem interijera. Tradicionalni crveni karirani stolnjaci, fotografije Rima, Venecije i Barija s poznatim znamenitostima, detalji koji slave talijanske specijalitete – pastu, maslinovo ulje te pokoja zastava Italije. U pozadini, naravno, svira klasična talijanska glazba.

Tekst: Daria Bertek

Izvor: Magazin Like!

Foto: Šomi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2020 19:54