Kućica na kotače

Mali divan interijer s puno osobnosti

 

Kućica malih proporcija ne mora biti isključivo bijela, minimalistički uređena ili pak isključivo funkcionalna. Ona može biti pravi odraz osobnosti vlasnika, prepuna hrabrih dizajnerskih rješenja i ideja, puna boja i uzoraka.


Dizajnerica interijera Galeana Younger shvatila je stoga uređenje ove kućice kao pravi izazov. Kućica se iznajmljuje turistima i u njoj se ne živi svaki dan pa je dizajnerica zato imala odriješene ruke i zadatak stvoriti zabavan i kreativan interijer koji mora biti udoban, ali i praktično uređen. Dizajnerica se bez ustručavanja odlučila za eksperimentiranje s izražajnim uzorcima i bojom te je u ovaj prostor u kojem može spavati do četvero ljudi uvrstila odlične detalje koji privlače pozornost.


Dizajnerica nije željela da kuća izvana izgleda rustikalno i zbog toga je odabrala kombinaciju plave i žute boje za njenu vanjštinu, a čim zavirite u unutrašnjost preplavi vas prava eksplozija boja i tekstura. Raznobojni geometrijski uzorak na pozadini u kuhinji stvara kontrast crno-bijeloj tapeti s uzorkom vegetacije pomoću koje je spavaća zona izdvojena u unutrašnjosti kućice. Druga se zona za spavanje nalazi iznad kupaonice gdje je skriven još jedan bračni krevet do kojeg se dolazi ljestvama.




Odličan detalj u prostoru su bijele police s crnim rubovima, a ta se kombinacija boja ponavlja i kod donjih kuhinjskih ormarića s crnom radnom plohom i bijelim frontama. Fleksibilni komadi poput sklopivog stola dodaju radnu površinu u prostor. Kupaonica je dobro opremljena, s klasičnim toaletom, sudoperom i tušem, a vizualno odskače od ostatka jer u njoj prevladava bijela s detaljima mat crne boje. Unatoč jednostavnim bojama, kupaonica je i dalje zabavna, a taj je dojam postignut mozaik pločicama koje u tušu ispisuju poruku pozdrava. Izvrsno!


Izvor: Lonny

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:17