Casa Caiadas

Mali posjed s tri kuće

Casa Caiadas čarobni je rustikalni posjed koji se nalazi ni manje ni više nego u predivnom Portugalu u mjestu Alentejo! Na posjedu koji vodi jedan bračni par nalaze se tri nezavisne kuće koje su nastale obnavljanjem starih vodenih mlinova, a u njima se može smjestiti čak osmero ljudi. Jedna od kuća pretvorena je u prostor za okupljanje s kuhinjom, dnevnom sobom i blagovaonicom koje svi posjetitelji mogu koristiti. Cijela obojena u bijelo kuća za okupljanje pravi je praznik za oči! Prostrani dnevni boravak namješten je s dva kauča, stolićem za kavu i nekoliko zanimljivih stolica od užeta, a pažnju privlače i bijelo obojene izložene grede. U dnu prostorije nalazi se blagovaonica s dugim stolom i klupama, dovoljno velika da može primiti brojno veselo društvo, a na kraju je smještena kuhinja u kojoj profesionalni kuhar priprema hranu za goste.











Druge dvije kuće su manje i uključuju ukupno tri sobe s kupaonicom. Udobne spavaće sobe minimalistički su uređene, s posebnim naglaskom na teksturi kamena, drva i tkanina koje se nalaze u prostoru te su bez suvišnih detalja savršeno mjesto za odmor od svakodnevice.






Ispred glavne kuće nalazi se mala terasa s ležaljkama za uživanje na debelom hladu i opuštanje, a na kraju je postavljen i polukružni bazen koji nudi osvježenje na posebno vruće ljetne dane. Posjetitelji mogu šetati seoskim krajolikom i istraživati biciklima prirodu i brojna sela u blizini prepuna spomenika, utvrda, restorana i vinarija. Udaljena lokacija ovog kompleksa garantira apsolutno isključivanje iz užurbanosti svakodnevnog života i punjenje baterija novom energijom! Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

Izvor: Kim Gray
Foto: Eugeni Pons

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:49