dvoetažni stan

Mali raj od 37 m2

 

Ovaj slatki stančić od 37 četvornih metara mali je i kompaktni prostor za život, iako se zapravo proteže na dvije etaže! Kuhinja, minijaturna blagovaonica i dnevni boravak smješteni su u istu prostoriju koja se zbog velikih prozora čini prozračna i osunčana. Dnevni boravak definiran je pomoću zanimljivog sivkastog tepiha s neujednačenim uzorkom na kojem se nalaze bež dvosjed, crni baršunasti tabure i veliki okrugli stolić. Prozorska klupica iza kauča koristi se umjesto police i vlasnici na njoj drže ukrasnu svjetiljku, vaze s biljkama i knjige.

Drugom stranom prostorije dominira kuhinja u obliku slova L izvedena od drvenog materijala tople crvenkaste boje i s vidljivim godovima i šarama. Svojom bojom kuhinja stvara kontrast inače neutralnom uređenju u kojem se posebno ističu tek ružičasti detalji jastučića i cvijeća koji stvaraju romantičnu atmosferu u prostoru. Kuhinjska pozadina i radna ploha izvedeni su od sivobijelog materijala koji nalikuje na mramor i koji se odlično uklapa u izgled ostatka prostora.

Blagovaonica se sastoji od ukrasnog četvrtastog stola okruženog s tek dvije bijele stolice. Njen je prostor uređen tek jednostavnom zidnom svjetiljkom uz dodatak dvije slike palmi.

Prostor obilježava i nakošeni strop koji je vizualno zanimljiv arhitektonski element, a na bočnom zidu uporabom velikog ogledala koje reflektira okolinu dobiva se privid prostranosti. Kraj blagovaonice nalazi se stepenište koje vodi na kat gdje je mala spavaća soba sa svijetlim parketima, bračnim krevetom i komodom bež boje.

Ružičasta posteljina i nježne boje u prostoriji čine je lijepom, a osim upečatljivog okvira za ogledalo na zidu pozornost privlači i neobična linija stropa. U hodniku ispod stepeništa nalaze se ugradbeni ormari u neutralnoj bež boji.

U prizemlju je smještena i kupaonica s tušem, uređena bijelim pravokutnim pločicama na zidovima i crnim heksagonalnim pločicama na podu. Simpatičan prostor!

Izvor: Alexander White

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:25