Kombinacija bijele, sive i crne

Mali slatki stan

Pogledajte ovaj slatkiš od 29 kvadrata!

Unutarnje uređenje koje spaja pročišćenost, odličan stil i eleganciju, i to sve u kombinaciji bijele, sive i crne boje, primjer je pažljivog promišljanja i odmjerenosti pri dizajniranju interijera. Jedno takvo uređenje možete vidjeti u malom stanu u Göteborgu u Švedskoj prikazanom na našim fotografijama. Stan pravilnog kvadratnog tlocrta koji se prostire na 29 četvornih metara, sa zidovima nježne sive boje i bijelim reljefnim detaljima tik uz strop, još je jedan u nizu malih stanova s visokim stropovima u kojem je ta arhitektonska značajka iskorištena za dobivanje dodatne životne zone - spavaće sobe na galeriji.


Udoban prostor za spavanje nalazi se na spomenutoj galeriji do koje se dolazi jednostavnim ljestvama, a koja je ograđena niskom metalnom ogradom. Galerija je dovoljno prostrana da na nju stane veliki bračni krevet smješten izravno na pod a da pritom ostane dovoljno mjesta za meki tamnosivi tepih i male crne noćne ormariće na svakoj strani kreveta. Ispod spavaće sobe nalazi se kupaonica koju obilježavaju bijele kvadratne pločice i pokoji metalni detalj.



Iako je dnevni boravak najčešće najupečatljiviji dio svakog stana, u ovom prostoru on je smješten u samom uglu i čine ga samo kauč prepun jastučića i dva mala stolića. Kauč je usmjeren prema kuhinjskom prostoru koji zasluženo privlači najviše pozornosti u ovom interijeru. Elegantna kuhinja izvedena u crnoj boji svojim izgledom odskače od ostatka, inače svijetlog stana.


Crne pločice s bijelim fugama, crni ugradbeni kuhinjski elementi i otvorene drvene police na kojima su izloženi odabrani komadi posuđa elementi su koji čine ovaj kutak u stanu posebnim. U prostoru kuhinje nalazi se i blagovaonica s bijelim četvrtastim stolom i drvenim stolicama. Budući da se nalazi uz velike prozore kroz koje dopire dovoljno dnevnog svjetla, tamni prostor kuhinje ne zatvara previše taj dio stana, a nudi dramatičan odmak od ostatka uređenja. Dojmljivo, zar ne?





Izvor: Decoholic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 09:16