Funkcionalan, a mali

Mali stan s karakterom: Unatoč površini od ‘samo’ 44 m2, ovaj šarmantni dom izgleda prostran

 Erik Olsson
Pri organizaciji i uređenju stana dizajner se vodio onom “važno da ima smisla i da je lijepo”

Unatoč ukupnoj površini od ‘samo’ 44 četvorna metra, šarmantni dom, čija je neutralna osnova bijela boja i drvo ukrašena zelenim zidovima, izgleda prostran i funkcionalan. Pri organizaciji i uređenju stana dizajner se vodio onom “važno da ima smisla i da je lijepo”. Rezultati toga vidljivi su u svakom centimetru ovog doma.

Središnji dio stana čine otvoreni dnevni boravak i trpezarija koji su okruženi modernom drvenom kuhinjom i visokim stropom, što je lukav trik za vizualno povećanje prostora.

image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson

Otvoreni plan

Dnevni boravak je prostran, a zona za opuštanje i relaksaciju sastoji se od udobnog bijelog kauča, bijelog stolića i crne fotelje u kojoj čitanje knjige predstavlja poseban užitak. Sam po sebi nastao kao spoj modernog i tradicionalnog skandinavskog duha, prostor krase dva lustera skandinavskog dizajna, koji donose teksturu i vizualni kontrast suvremenom interijeru sa zelenim zidovima.

image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson

Ovi se elementi lako mogu uklopiti u većinu modernih stilova i tema. Prostor dnevne sobe ima malu blagovaonicu koja je smještena uz zid u prostoriji. Stol je veliki i okrugli, izrađen od drva, kao i sav ugradbeni skladišni namještaj.

image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson

Ipak, pravi uspjeh ovog stana leži u njegovoj eleganciji koja je gotovo predvidljiva, ali potpuno jednostavna. Drveni podovi i drvena zeleno obojena bakina stolica, pleteni komadi namještaja kao što su ormar ispod prozora, te bijeli zidovi, osvježeni su zelenom bojom, ali i zanimljivi motivi koji se javljaju kako na slikama, tako i na dekorativnim jastučićima na kauču, što unosi dinamiku u kompletan interijer stana. Podovi su kombinacija troslojnog parketa velikog formata od 1,70 m, koji vizualno izdužuje prostor.

Sama kuhinja, pak, veoma je jednostavna i prozračna, u izdvojenoj prostoriji. Elementi su prirodni drveni, a kuhinja je logički osmišljena za optimalno korištenje prilikom pripreme jela.

image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson

Posao arhitekta i izraz ‘po mjeri’ su vječni najbolji prijatelji. Kompletan namještaj u ovom stanu rađen je po mjeri te tako se od stvarnih 44 kvadrata stvorilo barem apstraktnih 60. Spavaća soba je uređena vrlo udobno i savršena je oaza za odmor i spavanje. I ovdje je naglasak na prirodnim tonovima i materijalima, sa slikom cvijeća velikog formata iznad ormara, koja još jednom naglašava notu interijera s dozom prirodnog.

image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
image
Erik Olsson
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 19:47