Divan mali stan

Kako je Ana stan od 37 kvadrata stilizirala do posljednjeg detalja za mamu

 Evgeny Kulibaba
Šaren, ali zanimljiv mali prostor s odvojenom spavaćom sobom, malom kuhinjom i elegantnom kupaonicom

Unatoč maloj površini, ovaj stan od svega 37 kvadrata ima prilično živu shemu boja s izraženim ženstvenim karakterom. Dizajnerica Ana Klar stan je dizajnirala za svoju majku, koja voli svijetla i moderna rješenja pa je tako tipičan stan s izoliranom kuhinjom i sobom, zahvaljujući potrebnom preuređenju, dobio novi tlocrt. Kuhinja je spojena s dnevnim boravkom, a spavaća soba se smjestila duboko u interijeru.

image
Evgeny Kulibaba

Nepobitna prednost stana su stropovi od 3,5 metara naglašeni velikim prozorima. Ana ih je istaknula crnom bojom, a uobičajene zavjese zamijenila je rimskim, objesivši ih u dubinu prozorskog otvora.

image
Evgeny Kulibaba
image
Evgeny Kulibaba

- Mama voli lijepa rješenja, kaže dizajnerica, što je u kombinaciji s povijesnim okruženjem, unaprijed odredilo stil uređenja interijera - tradicionalni, ali svijetli.

image
Evgeny Kulibaba

Što se tiče boja, ideju da zidove oboji u dvije boje Ana je dobila od francuske kolegice Marianne Evennu, a odabrala je kombinaciju hladne ružičaste i boju trešnje, te je sve vješto istaknula crnim profilima, koji se provlače po cijelom stanu, uključujući i ugradbene ormare u hodniku. Osim ovih boja, za tekstil i dekore odabrala je lila-plave i crveno-bordo nijanse.

image
Evgeny Kulibaba

Ana je kupila stan kao jednosoban s izoliranom kuhinjom, laminatom na podu i netkanim tapetama. Nakon preuređenja mokri prostori su ostali na istom mjestu, no kako mama malo kuha, a štednjak je električni, kuhinja je dodijeljena dnevnom boravku.

image
Evgeny Kulibaba
image
Evgeny Kulibaba

Spavaću sobu je izolirala postavljanjem u nišu u stražnjem dijelu dnevne sobe. Dovoljno je prostrana da omogući slobodan pristup ugradbenom ormaru i osigura prostor za toaletni stolić (iako još nije kupljen). Ana je prije puno godina u Londonu kupila tapete za zid (podsjetile su je na stan glavnog lika u TV seriji "Sherlock"), ali im nije mogla naći primjenu. Ovdje su se pojavile na inzistiranje majke.

image
Evgeny Kulibaba
image
Evgeny Kulibaba

S malom površinom i dovoljno velikim brojem stvari, stan ne izgleda pretrpano - to je snaga tradicionalne arhitekture.

image
Anna Klar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 00:57