otvoreni raspored

Mali stan usklađen do zadnjeg detalja

Svijetli stan s nježnom pastelnozelenom paletom i velikim svijetlim drvenim površinama na fotografijama studio je otvorenog rasporeda u kojem su pomoću jednog zida, namještaja i boja stvorene funkcionalne zone i dojam većeg prostora.

U osnovni tlocrt stana zadire jedan središnji zid koji olakšava vizualnu i fizičku raspodjelu prostora. S njegove lijeve strane nalazi se uska kuhinja s velikim bijelim ugradbenim ormarom smještenim uz spomenuti zid, donjim kuhinjskim elementima od svijetlog drveta i bijelim gornjim elementima. Isti drveni materijal iskorišten je kao kuhinjska pozadina te se nastavlja i u ostatku prostora. S desne strane zida prostor je hodnika koji vodi do ulaza u stan.

Velika drvena ploha koja počinje u kuhinji obuhvaća dvije trećine visine zida i ima rub osvijetljen LED rasvjetom. Takav tretman zida ponavlja se u dnevnoj sobi opremljenoj udobnim sivim kaučem i foteljom, stolićem za kavu i dugačkim uskim visećim ormarićem u bijeloj boji koji služi kao stalak za televizor i umjetnine.


Iza kauča nalazi se veliki drveni šank s barskim stolicama kojem vizualno zanimljivu pozadinu stvara ploha zida obložena drvenom površinom s geometrijskim uzorkom. Šankom se osnovni prostor razdvaja na prostor blagovaonice i prostor dnevne sobe. Dok sjede za šankom stanari mogu gledati televizor dok jedu ili se družiti uz čašu vina.

U uglu prostorije nalazi se mali prostor s krevetom ispod kojeg su smještene ladice za odlaganje predmeta. Sam krevet smješten je tik uz golemi prozor kroz koji dopire svjetlost u ostatak stana. Ovaj je kutak vizualno odvojen od ostatka stana vedrom tapetom s uzorkom palmi.


U kupaonici se ponavljaju elementi iz ostatka stana - velike površine od svijetlog drveta i pastelna zelena boja. Tuš je zastakljen i nalazi se u uglu prostorije. Pokraj njega je smještena perilica za rublje iznad koje se nalaze ugradbeni ormarići. U viseći bijeli ormarić ugrađen je umivaonik, a iznad njega postavljena je uska drvena polica. Ovaj cijeli stan usklađen je do zadnjeg detalja na najbolji mogući način!



Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Leo D'uk Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:13