IDEJE ZA PREUREĐENJE

Mali stanovi koji će vas oduševiti

Danas vas vodimo u tri stana manje kvadrature koji će vas inspirati i nadahnuti da se i sami okušate u renovaciji svoga doma

Manji stanovi su prilično zahtjevni za uređenje i renoviranje, pogotovo kada je riječ o stvaranju dodatnog prostora za pohranu stvari. Kako bismo vas nadahuli i pomogli vam da se i sami okušate u renovaciji malog stana, donosimo vam interijere koji će vam oduzeti dah već na prvi pogled!

Uređenje prvog stana odradio je YØ DEZEEN studio.

U ovom jednosobnom stanu prevladava crna boja s tek ponekim svjetlijim elementima i detaljima. Uređen je u minimalističkom stilu.

Dizajneri su se tijekom renovacije koristili praktičnim trikovima zahvaljujući kojima je cijeli stan dobio određenu funkcionalnost i praktičnost, i to bez ikakvih suvišnih detalja i elemenata koji stanovima često daju određeni dojam pretrpanosti.

Sljedeći dom uređivao je Lugerin Architects studio, a predstavlja savršen primjer fantastične upotrebe visoko teksturiranih površina u relativno malenom tlocrtu stana.

Drvo, opeka, beton i kvalitetni materijali namještaja po mjeri zajedno stvaraju moderan stan s velikom osobnošću. Interijer je uređen u eklektičnom stilu uz poneke rustikalne detalje.

Dizajneri su iskoristili zanimljiv trik za korištenje prostora za pohranu i stvaranje vizualno veće kvadrature u prostoru. Naime, u dnevnom boravku postavljene su pomične drvene ploče koje klize, a sve s ciljem kako bi sakrile televizor kada se ne koristi i pritom razotkrile spavaću sobu te kuhinju. Zaista inspirativni projekt za svakoga tko želi podijeliti sobe u već ionako malenom stambenom prostoru!

Treći jednosobni stan u koji vas vodimo po mnogim je čimbenicima drugačiji od prijašnjih interijera. Na prvu ostavlja pomalo 'hladan' i sterilan dojam, ali dizajneri interijera STUDIO. O. time su željeli postići klasičan minimalistički dojam u domu. U tome su i uspjeli.

U prostoru prevladavaju bijela i crna boja uz zanimljive pop-art detalje. Stan uključuje modernističke materijale i upečatljive geometrijske oblike, zajedno upotpunjene tek neutralnim nijansama.

U stanu se ističu glatki bijeli podovi te mnogo dodatnog prostora za pohranu stvari. Sve je to postignuto upotrebom funkcionalnog namještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:39