Vrhunski uređen

Mali svijetli stan u potkrovlju: Ima svega 33 kvadrata, a odiše elegancijom i luksuzom

Možda se upravo među ovim fotografijama skrivaju rješenja za vaše dileme i ideje kako urediti svoj novi dom u potkrovlju

Budući da je uređenje interijera u potkrovlju pravi izazov, ako je u pitanju prostor od manje kvadrata, izazov je svakako još veći. Osim što krovne kosine određuju uređenje, tu je i raspored krovnih prozora bitna stavka. Često nam na raspolaganju stoji nepravilan prostor, na puno mjesta u stanu stropovi su niski ili nakošeni, a otvoreni prostor može se lako doimati prazno ili pak prenatrpano. Pogoditi pravu mjeru između funkcionalnosti i stila koji najbolje odgovara vašem osobnom ukusu proces je koji traje pa je korisno tu i tamo baciti pogled na nadahnjujuće fotografije koje pokazuju kako to drugi rade.

Danas vas vodimo upravo u jedan takav ugodan bijeli stan, koji zauzima dio potkrovlja jedne stare kuće u Göteborgu. Ima površinu od samo 33 četvorna metra i šarmantan balkon s pogledom na krovove grada kao bonus. Interijeri je vrlo ugodan i kompaktan, a dizajneri su mu čak uspjeli dodijeliti zasebnu spavaću sobu s radnim prostorom.

Sjajno uređen ovaj mali prostor, ima sve potrebno za udoban život. S različitom visinom stropa, uzbudljivim kutovima i čak sedam prozora, stvoren je jedinstven dizajn koji se kupa u dnevnom svjetlu. Mnogo dnevnog svjetla u kombinaciji s bijelom bojom dobitna je kombinacija za interijere u potkrovlju.

Pored dnevnog boravka nalazi se spavaća soba s bračnim krevetom, praktičnim radnim stolom i dva ormara u boji zidova. Kosi stropovi i uzbudljivi kutovi ovoj sobi daju osjećaj ugode.

U otvorenom tlocrtu s kuhinjom dnevna soba je pravi dragulj stana, s obzirom na to da je smještena u sobi s tornjem. Svjetlost ovdje struji kroz okrugli krovni prozor koji ima promjer oko jedan metar.

Zidni panel koji se proteže sve od ulaznih vrata u hodniku vodi do potpuno ostakljenih balkonskih vrata s lučnim gornjim dijelom prozora. Balkon je okrenut prema sjeverozapadu, ali zahvaljujući položaju na krovu, sunce dopire ovamo već u vrijeme ručka i ostaje ljeti do kasno navečer (s kratkom pauzom kada je toranj u sjeni).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2021 21:39