Mediteranom nadahnut stan

Vedra atmosfera u dom veličine 97 četvornih metara

U predivnoj secesijskoj zgradi u četvrti Eixample u Barceloni nalazi se ovaj apartman koji su za talijansku obitelj uredili dizajnerska tvrtka Casa i Margherita Serboli.

Izvorni izgled prostora bio je loše organiziran i iskorišten, a sastojao se od mnogo malih prostorija povezanih hodnikom. Glavni cilj projekta bio je u interijer veličine 97 četvornih metara smjestiti tri dvokrevetne sobe te zadržati i naglasiti secesijske elemente zgrade sagrađene 1900. godine, ali kroz dizajn, koristeći suvremeni jezik.

Paleta materijala i boja u ovom stanu neka je vrsta dijaloga koji se isprepliće i nadopunjuje stvarajući cjelinu koja je sve samo ne obična i dosadna. U jednom je dijelu interijer u ružičastoj boji, dok u drugom caruje drvo. Mediteranom nadahnuta atmosfera dominira cijelim katom, a upotpunjena je izvornim drvenim prozorima, bijelim i pastelnim tonovima te jednostavnim oblicima i grubim materijalima. Vesele boje, mnogo dnevnog svjetla te zanimljivi detalji poput pločica na podu učinili su ovaj interijer vrijednim pažnje. Uvjerite se i sami.

Foto: Roberto Ruiz

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. siječanj 2021 01:57