RUSTIKALNO & MEDITERANSKO

Mediteranska kućica od tri prostorije

 

Jednostavnost, lakoća, prozračnost i prirodni materijali ono je što odlikuje ovaj interijer s elementima mediteranskog i rustikalnog stila. Svi obožavatelji prirode i jednostavnog životnog stila složit će se da zaista ima nešto u tome kada se interijer uskladi sa svojojm okolinom koristeći prirodne materijale u svom uređenju.

Umirujuće neutralne boje savršeno su se stopile s drvenim elementima i prevladavajućom bijelom (ne)bojom. Minimalizam koji inače karakterističan za rustikalni stil, ovdje je zapravo savršeno istaknuo rustikalne elemente, a u interijeru stvorio onu opuštajuću atmosferu koju nam inače daje mediteranski stil uređenja. Ono što nam je zapelo za oko su police napravljene isključivo od betona i obojene u bijelo tako da se vidi da su dio zida. Košare i ostali dekorativni elementi u smeđim nijansama poslužili su kao idealan izbor za ovaj jednostavno uređen interijer.

Kauč je element koji razdvaja kuhinju i blagovaonicu od dnevnog boravka. Iste nijanse se nastavljaju i u ovom dijelu prostorije. Starinski namještaj, betonske izbočine koje služe kao police i ostava s drvenim vratima te dekorativni elementi od ovog su dijela prostorije napravili pravu rustikalnu kuhinjicu.

Spavaća soba također prati onu opuštenu mediteranski atmosferu u interijeru, i to zahvaljujući velikokm prozoru i laganim bijelim zavjesama.

U kupaonici posebnu priču priča tuš kabina. Kameni pod odlično se uklopio u cijeli stil i daje dodatan balans uređenju ove divne kućice s prirodom.

Foto: Kate Zimmerman
Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:00