KUĆICA ZA ODMOR

Mediteranski štih uz nekoliko starinskih komada namještaja

Uređenje ove kućice za odmor potpisuje španjolska dizajnerica interijera, Elena Jimenez, koja je ujedno vlasnica.

Kada je tek došla u prostor, kaže kako ni približno nije bio nalik ovome što je sada. Radilo se o tipičnoj kući za najam u kojoj su uglavnom bile spavaće sobe i kupaonice, stoga je imala puno posla oko adaptacije prostora kako bi dobila svoju kuću iz snova za odmor.

Glavni joj je cilj bio postići uređenje koje će samo po sebi unositi opuštajuću atmosferu, stoga se odlučila za prozračan mediteranski stil. Ugodne neutralne boje upotpunila je biljkama i dnevnim svjetlom te dobila topli mediteranski dom. Kombinacijom drvenog namještaja te bijele kuhinje otvorila je prostor za miješanje stilova. Stoga je između kuhinje i blagovaonice stavila stari restaurirani ormar koji se savršeno uklopio s modernom kuhinjom.

Mnoštvo ukrasnih jastuka na kauču, biljke te tepih u svjetlijoj nijansi smeđe boje, dnevnom boravku daju toplinu i udobnost.

Prostorija u kojoj se nalaze dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja otvorenog je tlocrta te ima izlaz na terasu, dok ulazna vrata u kuću vode odmah iz kuhinje. Ovaj interijer ima jednu spavaću sobu koja također ima izlaz na terasu. Spavaća soba je jednostavno namještena, a starinski elementi poput drvene komode i fotelje joj daju toplinu. Također, komode u blagovaonici i spavaćoj sobi ovom interijeru uz netralne i prirodne boje te mnoštvo svjetlosti daju pravi mediteranski štih. On se nastavlja i u kupaonici gdje također prevladavaju pločice koje svojim bojama podsjećaju na kamen uz nekoliko drvenih elemenata.

Foto: Stella Rotger

Izvor: elmueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:28