DIVNA OAZA USRED PUSTINJE

Minimalistička kuća za odmor koja ostavlja bez daha

Razmišljate o nešto drugačijem odmoru? Vodimo vas u Villu Kuro - minimalističku destinaciju koja će vas osvojiti na prvu

Odmor usred pustinje - zašto ne? Danas vas vodimo u divnu kuću za odmor pod nazivom Villa Kuro koja nas je osvojila svojim minimalističkim interijerom, ali i nesvakidašnjim eksterijerom. 'Manje je više' pravilo je kojim su se vodili dizajneri prilikom uređenja ove kuće za odmor koju smo pronašli na stranicama AirBnba.

Ovo spokojno utočište nalazi se u kalifornijskoj pustinji, a osim predivnim eksterijerom, kuća za odmor oduševljava i svojim unutarnjim uređenjem. Naime, sve se bazira na svijetlim nijansama i prirodnim materijalima.

Kako bi se 'razbila' eventualna monotonija u interijeru, dizajneri su se poslužili smeđim detaljima poput stolića, fotelja i tepiha u dnevnom boravku.

Slične kombinacije boja prevladavaju i u kuhinjskom prostoru, a naročito su zanimljivi barski stolci i drvene grede na stropu koje minimalističkom stilu daju dozu rado viđene rustikalnosti. Sve zajedno savršeno se uklapa i izgleda sjajno.

Iz dnevnog boravka izlazi se na prostranu terasu, a sve je to postignuto ugradnjom staklenih kliznih vrata. Osim što su izuzetno praktična, vrata u interijer unose veliku količinu prirodne svjetlosti i tako osiguravaju vezu s vanjskim prostorom na svakom koraku.

Interijer je opremljen novim, ali i antiknim namještajem koje su vlasnici prikupili kroz godine, a neutralne boje stvaraju idealnu atmosferu za pravi odmor iz snova. Inspirirana japanskom filozofijom wabi-sabi, većina elemenata korištenih pri uređenju Ville Kuro ručno su izrađni upotrebom prirodnih materijala. Interijerom dominira neutralna paleta boja.

U kući se nalaze čak dvije prostrane spavaće sobe, sa po dva kreveta u svakoj te je kao takva naprosto idealna za boravak četvero ljudi.

Baš poput ostatka kuće, i kupaonica je uređena minimalističkim stilom i to u predivnoj kombinaciji bijele te smeđe boje. Drveni elementi cijeloj prostoriji daju određenu dozu topline.

Osim bogatog interijera, gosti na raspolaganju također imaju dovoljno prostora na otvorenom gdje se mogu opustiti, i pritom biti okruženi vrtom i kaktusima. Pogled koji uistinu ostavlja bez daha!

Foto: AirBnb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 15:43